Saša Živković: Nemam nameru da se predam bez borbe


Ekskluzivno za Portal035 govori Saša Živković Rika, jedna od najupečatljivijih ličnosti jagodinskog političkog života, iako on tvrdi da nije političar, za jedne neprikosnoveni lider u borbi protiv lokalne vlasti ali i opozicije u Skupštini grada, za druge ‘buntovnik bez razloga”, dok ima i onih koji ga karakterišu kao nasilnika i demagoga, kako god bilo prema poznatom Riki niko u Jagodini nije ravnodušan.

“Situacija u Jagodini je katastrofalna, političko zapošljavanje cveta, kriminal i korupcija na sve strane, i tim stvarima samo ja smem da pričam što je verovatno i razlog što mi je brat u zatvoru a ja sam dobio otkaz na svom radnom mestu. Sumnjam da je neko uticajan pozvao mog poslodavca i ja više ne radim u obezbeđenju Lidla, zbog čega sam uputio i pismo direktoru ove kompanije, a od sledeće nedelje krenuću i sa štrajkom glađu. Nemam namere da se predam bez borbe, strašni napadi se događaju na mene i moju porodicu i sada javno poručujem da ako mi se nešto desi, a sve ukazuje na to, znate koja je adresa.” počinje svoju priću za Portal035 Saša Živković Rika.

Njegov brat je suočen sa vrlo ozbiljnim optužbama za polno uznemiravanje prema maloletnim devojčicama gde se zbog tog dela nalazi u pritvoru, ali ono na šta Živković ukazuje da se na svakoj vesti o njegovom bratu u lokalnim medijima u Jagodini nalazi i njegova fotografija, a da on sa tim delom nema nikakve veze:

“Ako se dokaže krivica mom bratu ja sam prvi za to da on odgovara za ono što je uradio, i svi u Jagodini znaju da sam ja prvi osudio taj postupak. Ja sam čovek za sebe moj brat je čovek za sebe, ali po svim parametrima ovde nešto ne štima, i taj slučaj je prenaduvan. Ja imam saznanja da su pet deteta rekla da nije moj brat bio taj, dok samo jedno dete tvrdi da se moj brat nedolično ponašao ispred škole. Kako bude neka bude, ja se ne mešam u sudski proces, ako je kriv neka odgovara. Meni je svašta nuđeno od vlasti u Jagodini da se smirim i prestanem da kritikujem, kad nisam pristao na to krenula je hajka na mene i moju porodicu, brat mi je u pritvoru, a ja sam na “pravde Boga” izgubio posao u obezbeđenju,iako nemam mrlju u svojoj profesionalnoj karijeri.’

Saša Živković lokalnoj vlasti u Jagodini najviše zamera kako on kaže prezaduženost grada i političko zapoošljavanje:

“Političko zapošljavanje od Pošte do Muzeja, ili si u stranci ili imaš kratku suknju a ona najbolja deca nam odlaze iz Jagodine. Ja sam ušao u politiku da to sprečim i neću da posustanem u toj borbi. Uskoro objavljujemo javno spisak na kojim radnim mestima su se zapošljavali politički gde neki i ne dolaze na posao i mnogi će posle toga da ostanu bez teksta, kada vide koliko se plaća nerad dok mnoge porodice u Jagodini jedva sastavljaju kraj sa krajem.”

Po rečima Živkovića u narednom periodu treba da dođe do velikog ujedinjenja opozicije, gde će srž okupljanja da čine organizacije koje su bojkotovale izbore:

“Pravimo veliki savez koji će da sruši Palmu, i gde će u prvi plan da dođu stručni ljudi a ne kao do sad, jer recimo ja kao automehaničar ne mogu da budem direktor fabrike kablova, ali hoću da povedem borbu za one koji su učili školu i kojima ta mesta pripadaju. Očekujem da uskoro ta koalicija bude ozvaničena i tada ćemo u javnost da izađemo sa našim programom.”

Saša Živković je za Portal035 prokomentarisao i incident koji se dogodio nedaleko od restorana Lav u Jagodini, gde se na delu snimka koji je prezentovan javnosti vidi da nakon međusobnog koškanja pesnicom obara vlasnika gore navedenog objekta na zemlju:

“Prikazan je samo deo snimka gde ja reagujem u samoodbrani, taj slučaj je sada i sudski rešen i protiv mene je tužilaštvo odbacilo prijavu. Poručujem svima koji su u ovom slučaju lažno svedočili da će dobiti krivične prijave od mene i mog advokata.” konstatovao je na kraju ovog intervjua za Portal035 Saša Živković Rika, lider organizacije “Munem lečka”.

Saša Živković – Rika

FOTO/VIDEO: Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
12
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format