SNS čajanka u Ražnju: Druženje i razgovor o izazovima i podsticajima za žene sa Državnom sekretarkom Ivanom Popović


U okviru sveobuhvatne kampanje „Srbija ne sme da stane“, večeras je Ražanj bio domaćin posete visoke zvaničnice – člana Predsedništva SNS-a i državne sekretarke u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ivane Popović. Tokom neformalnog druženja pod nazivom „SNS Čajanka“, Popović je imala priliku da se upozna sa radom i angažovanjem žena iz Ražnja i okoline.

U opuštenom razgovoru, prisutne dame su podelile svoje svakodnevne izazove kako u profesionalnom, tako i u političkom kontekstu, pružajući uvid u raznolike perspektive i iskustva. Poseta je imala za cilj da se čuju glasovi žena, da se razgovara o sitnicama s kojima se suočavaju kako u domaćinstvu, tako i na radnom mestu, kao i u oblasti poljoprivrede.

Tim povodom, državna sekretarka Ivana Popović podelila svoje utiske i stavove, u izjavi za portal „Srbija u srcu“

Kako ocenjujete atmosferu i razgovor sa damama tokom „Čajanke“, koja pitanja i teme su dominirale u razgovoru?

„Drago mi je što sam danas imala prilike da razgovaram sa damama u Ražnju -zaista smo pokrile širok spektar tema.- što su mi u otvorenom razgovoru predočile, sve izazove s kojima se suočavaju, koji nisu mali. To je nešto što imamo na nivou cele naše zemlje, posebno u ruralnim sredinama i mestima gde se broj stanovnika smanjuje od popisa do popisa. Ovo su upravo mesta gde moramo intenzivno raditi i nalaziti načine da podstaknemo ljude da ostanu u svojim sredinama, dovodimo nove investitore i na svaki mogući način ojačamo lokalne jedinice. To je nešto na čemu radimo i inače predsednik Aleksandar Vučić, insistira na decentralizaciji i jednakom razvoju svih delova naše zemlje, bez obzira na veličinu opština.

Razgovarali smo i o pitanjima poljoprivrede i shvatili smo da je informacija ključna. Dostupnost relevantnih podataka ispred Vlade Republike Srbije, kada su u pitanju projekti, subvencije i konkursi, izuzetno je bitna. Zbog toga ćemo se truditi da u narednom periodu barem u nekoliko navrata u toku godine pošaljemo naše predstavnike poljoprivredne savetodavne službe koji mogu informisati poljoprivrednike o aktuelnostima.

Razgovarala sam i sa drugim damama koje su usmerene ka preduzetništvu. Istakla bih sajt koji je oformila vlada republike Srbije Portal preduzetništva (preduzetnistvo.gov.rs) , koji pruža ažurne informacije i može biti od velike koristi građanima.“ izjavila je Popović.

IZVOR: srbijausrcu rs


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format