Slavica Jovanović izabrana za predsednicu Skupštine opštine Paraćin


Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Paraćin koja je upravo završena za predsednicu Skupštine izabrana je Slavica Jovanović, diplomirani pravnik dok je za njenog zamenika izabran master politikolog Miloš Đokić Za sekretara Skupštine je izabrana Dragana Kostić, a za njenog zamenika Maja Ostojić

Sednica je počela postavljanjem radnog predsedništva gde je Tomislav Šaletić kao najstariji odbornik odbio da predsedava uz obrazloženje da su izbori bili neregularni. Nakon toga je izabrano predsedništvo u sastavu Ljubiša Nikolić, Nevena Ljutić i Dragana Kostić. Za reč su se javili i odbornici liste “Ujedinjena opozicija Paraćina” Bojan Jovanović i Miroslav Perić koji su takođe  imali primedbi na regularnost izbora održanih  17. decembra.

Odbornici Skupštine opštine Paraćin su sa 44  glasova usvojili dnevni red a nakon toga položili zakletvu. da bi  odbornici lista “Ujedinjena opozicija Paraćina” i “Paraćin protiv nasilja”  napustili konstitutivnu sednicu. Odbornici SPS-a i POKS-a su ostali do kraja sednice i učestvovali u izboru funkcionera SO Paraćin.

Za izbor Slavice Jovanović glasalo je 33 odbornika od prisutnih 40, dok je za zamenika predsednika SO Paraćin izabran Miloš Đokić.

Predsednik i zamenik predsednika opštine kao i članovi Opštinskog veća biće izabrani u narednih nekoliko dana.

Da podsetimo lista Srpske napredne stranke je na izborima osvojila 31 odbornički mandat i apsolutna većina u Skupštini opštine Paraćin.

Druga je lista “Ujedinjena opozicija Paraćina – Bojan Jovanović” sa 11 odbornika, treći je SPS sa 6 predstavnika u lokalnom parlamentu, lista “Srbija protiv nasilja” imaće 4 odbornika, dok će POKS u lokalnoj Skupštini predstavljati 3 odbornika.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format