Paraćinski RISC na sastanku u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija


U organizaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, u zgradi Vlade Republike Srbije održan je značajan sastanak koji je okupio predstavnike naučno-tehnoloških parkova, regionalnih inovacionih startap i Smart Siti centara iz čitave zemlje

Ovaj sastanak održan je kako bi se po predstavljanju dosadašnjeg rada inovacionih i Smart Siti centara, i analizi budućih koraka i mogućnosti za jaču integraciju sa naučno-tehnološkim parkovima, stvorili uslovi za dalje unapređenje inovacionog ekosistema u Srbiji. Sastanku su prisustvovali ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, Vladimir Radovanović, pomoćnik ministarke i Jovan Milić, posebni savetnik ministarke, kao i predstavnici regionalnih inovacionih startap i Smart Siti centara, kao i naučno-tehnoloških parkova u Republici Srbiji. Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, otvorila je sastanak i istakla važnost inovacija i tehnološkog napretka za dalji razvoj Srbije.

“Bitno je da ovaj ekosistem uspe u Srbiji. Vi ste entuzijasti i imate viziju kako Srbija treba da izgleda i šta treba da ostavimo budućim generacijama. Mi smo tu da vam pružimo pomoć“, navela je ministarka dr Jelena Begović.

Cilj ovog sastanka je da se sistemski unapredi inovacioni ekosistem u Srbiji, podržavajući rad regionalnih startap i Smart Siti centara. Ova podrška dolazi sa više strana, uključujući Vladu Republike Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i Fond za inovacionu delatnost. Ministarka Begović je naglasila da je fokus novog programa Fonda za inovacionu delatnost koji je usmeren na ravnomeran regionalni razvoj i jačanje lokalnih zajednica kroz tehnološke inovacije. Sastanak je pružio priliku za razmenu iskustava, uspostavljanje novih partnerstava i identifikaciju mogućnosti za dalje unapređenje budućih inovacionih aktivnosti u Srbiji.

Paraćinski Regionalni inovacioni start-ap centar predstavljali su direktor Aljoša Gligorijević i koordinator programskih aktivnosti Nebojša Ratković

Foto: Zoran Petrović, NITRA


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format