ODRŽANA 12. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC


Danas je održana 12. redovna sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 36 odbornika. Na sednici se raspravljalo o 22 tačke dnevnog reda od kojih je najvažnija bila Predlog odluke o budžetu opštine Svilajnac za 2022. godinu, koja je usvojena većinom glasova.

Planovi za narednu godinu su realni i prosperitetni za dalji razvoj opštine Svilajnac, a budžet će biti ravnomerno raspoređen za sve oblasti, od infrastrukturnih projekata, otvaranja novih fabrika, investiranja u zdravstvo, prosvetu, poljoprivredu, kulturu i sport. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ocenio je da način kreiranja budžeta pokazuje jasnu nameru da se kao prioritet stavi ono što je i najpotrebnije građanima. Jedan od prioriteta u narednom periodu je izgradnja saobraćajne obilaznice oko Svilajnca, kao i izgradnja sistema za navodnjavanje resavske celine. U narednoj godini nastaviće se sa realizacijom projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, dalja rekonstrukcija putne mreže, održavanje nekategorisanih puteva… Izvodiće se radovi na unapređenju energetske efikasnosti objekta OŠ „Stevan Sinđelić“ Vojska, kao i izgradnja spomenika Milosavu Zdravkoviću Resavcu, sa parternim uređenjem oko zgrade opštine i Trga Laze Stojanovića, kao i izgradnja nove zgrade u romskom naselju.

Povećane su novčane nagrade, naknade i pomoći za više kategorija. Za rođenje prvog i drugog deteta umesto 20.000 od sada će roditelji dobijati 30.000 dinara, dok je jednokratna pomoć za treće dete 40.000 dinara. Najbolji studenti sa prosekom 9 i više, umesto dosadašnjih 70.000 dinara dobijaće 100.000 dinara. I naredne godine za vantelesnu oplodnju izdvojiće se po 500.000 dinara za pet parova. Usvojena je i Odluka o podsticanju preduzetništva kroz finansiranje kamate na kredite.

Usvojen je predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Prirodnjačkog Centra Danijele Čuknić i Javnog preduzeća Sportsko turistički centar Svilajnac Dragoljuba Vučkovića. Kao i sve tačke dnevnog reda prihvaćen je Predlog za dobitnike Svetosavske zahvalnice 2022. godine.

Predsenik Milanović istakao je da se nastavlja sa otvaranjem novih fabričkih pogona. Završen je i trenutno se oprema drugi objekat fabrike Alfa tehniks, a u toku je izgradnja novog pogona švajcarske kompanije Regent.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format