Književno veče sa Milošem Grozdanovićem 17. aprila u Kulturnom centru


Kulturni centar Paraćin organizuje još jedno izuzetno književno veče, ovoga puta se paraćinskoj publici predstavlja Miloš Grozdanović iz Niša, u sredu 17. aprila u 19 časova.

Miloš Grozdanović je rođen u Nišu 1984. godine. Završio je prirodno-matematičku gimnaziju, diplomirao pravo, a zatim magistrirao ekonomiju. Do sada je objavio romane ”Yugo”, ”Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama”, ”Mali roman o Konstantinu Velikom”, ”Herceg Polanski – Usmeni ispit iz Kreativnog pisanja”, ”Čitanje je štetno po zdravlje”, ”Mali roman o Konastantinu Velikom 2: Papino nasleđe” i ”Šest dana juna”.
”Herceg Polanski – Usmeni ispit iz Kreativnog pisanja” ovenčan je nagradom Slaviša Nikolin Živkovićza najbolji rukopis na srpskom jeziku za 2019. godinu.
Bio je profesor Kreativnog pisanja u GRUBB fondaciji. Kao plod njegovog rada izašle su knjige priča đaka GRUBB stories 2, pod uredničkom palicom Nebojše Romčevića i GRUBB stories 3, sa Nenom Milojković kao urednicom.
Za razliku od mnogih, prednost daje domaćoj u odnosu na svetsku književnost. Preferira onu koja je nastala u Jugoslaviji sedamdesetih i osamdesetih godina HH veka. Živi u Nišu i svojim radom pokušava da pomogne pospešivanju razvoja inovativnog ekosistema. U slobodno vreme, sa ocem i bratom, proizvodi domaću rakiju. Sakuplja razglednice, profesionalno se bavi rekreativnom odbojkom u Sportskom udruženju niških odbojkaških veterana VETERA-NI-Š, čiji je i jedan od osnivača, obožava jugoslovensku kinematografiju i zaljubljenik je u pucketavi zvuk gramofonskih ploča. Dobitnik je Povelje za doprinos borbi protiv korupcije 2015. godine i Sertifikata izuzetnosti za podršku preduzetništvu mladih 2019. godine. Član je Društva književnika i književnih prevodilaca Grada Niša.
U decembru 2023. godine, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, izvdena je predstava ”Polanski protokoli”, po motivima romana ”Herceg Polanski”, u produkciji Studentskog kulturnog centra Niš. Predstava se nalazi na stalnom repertoaru Akademskog pozorišta SKC Niš. U martu 2024. godine, na pozorišnom festivalu Kulisa predstava je dobila nagradu za dramski tekst za uspešno preplitanje postmodernističke forme i dokumentarnog izraza.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format