BASTA: Nije politika “Vučiću, odlazi”, politika je vizija evropske tranzicije za budućnost Srbije!


Bivši ministar privrede Rade Basta osvrnuo se na floskule koje se svakodnevno čuju u javnom diskursu, a koje građanima isporučuju, kako je naveo, mnogi predstavnici opozicije, ali i vlasti.

– Ne može politika u Srbiji da se svodi na parole “Vučiću, odlazi”, a isto tako ne može svaka rečenica da bude skrivanje iza imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer građanima treba ponuditi konkretna rešenja i argumente u korist njihovog boljeg života – naglasio je Basta.

– Primetno je da se i jedni i drugi, i predstavnici opozicije i predstavnici vlasti, kriju iza imena predsednika Aleksandra Vučića, svako iz svog ugla, a građani od njih traže da ponude svoje konkretne političke programe i jasan plan u kom pravcu Srbija dalje ide. Politika je vizija za budućnost, bavljenje politikom zahteva mudrost i zato građanima nije potrebno jeftino prepucavanje i besmisleno nadigravanje ko je glasniji – ocenio je Basta i naglasio:

– Kosovo, sankcije, borba protiv kriminala i korupcije, reforme, odnos prema EU i NATO, to su teme na koje treba ponuditi jasan program. Građani se plaše uvođenja viza, zatvaranja vazdušnog saobraćaja, ukidanja platnog prometa, nestašice goriva, redova za hleb i bombardovanja. Na političarima je da sačuvaju državu od ovakvih sumornih scenarija. Ovo su problemi koji čekaju sve nas koji se bavimo politikom, a ne fotelje, i za sve što sam naveo ne trebaju izbori. Rešenje je moguće samo ako svi sednemo za sto i dogovorimo se oko najvažnijih nacionalnih interesa. Neki minimum zajedništva je neophodan u izazovnim vremenima koja su pred nama.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format