Pokret EVROPSKI PUT Radeta Baste sve više u fokusu srpske političke scene


Funkcionerka Novog DSS-a prešla u EVROPSKI PUT Radeta Baste

Članica Glavnog odbora Novog DSS Jelena Stojković iz Lazarevca prešla je u pokret EVROPSKI PUT BASTA i biće nosilac liste u Lazarevcu na narednim izborima, kao i kandidatkinja za predsednicu opštine ispred iste liste.

Kao predsednica Opštinskog odbora Novog DSS-a u Lazarevcu je ostvarila najbolji rezultat u novijoj istoriji DSS, sa oko 3.000 glasova na svakoj listi na prošlim opštim izborima u Republici Srbiji.

Jelena Stojković se već duže vreme protivi antievropskoj politici Novog DSS. za koju smatra da je pogubna za razvoj i prosperitet države Srbije.

Kako saznaje Portal035 pokretu Evropski put koji predvodi bivši ministar privrede Rade Basta u narednim nedeljama pridružiće se više istaknutih članova stranaka vlasti i opozicije u Pomoravskom okrugu.

Rade Basta sa Vladikom Grigorijem

ZA ŠTA SE ZALAŽE RADE BASTA I POKRET EVROPSKI PUT

Rade Basta je u prethodnim nedeljama postao poznat javnosti Srbije kada je pozvao Vladu Republike Srbije da se hitno ogradi od politike i stavova predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji po njemu svojim očajničkim potezima narušava mir stabilnost celog regiona Balkana, kao i inicijative da se hitno uvedu sankcije Rusiji.

Izjava predsednika pokreta “Evropski put”-Basta, Radeta Baste je juče odjeknula u javnosti gde je istakao da narod ne sme da se deli i da svi moraju dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, a ne samo penzioneri.

On je podržao zahteve Sindikata Srpske policije upućne Ministru policije za isplatu jednokratne pomoći od 20.000 dinara kao i povećanju plate pripadnicima policije za 16%

KO JE RADE BASTA

Rade Basta je srpski ekonomista, političar i džudista. Na funkciji ministra privrede u Vladi Republike Srbije nalazi se od 26. oktobra 2022. godine do 11. jula 2023. godine, a prethodno je bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i odbornik Skupštine grada Novog Sada. Osnivač je i predsednik Pokreta Evropski put. Govori engleski nemački i ruski jezik.

BASTA BEZ KOMPROMISA: Otvoreno na strani zapada

FOTO: FB /Rade Basta


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format