Održana svečana sednica Skupštine povodom DANA OPŠTINE ĆUPRIJA


U sali muzičke škole “Dušan Skovran” danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija, koju je otvorio predsednik SO Ćuprija i narodni poslanik Ninoslav Erić koji je istakao da je prvi zadatak bio da se oživi ekonomija grada, da se popravi budžet opštine, kao i da se napravi industrijska zona koja bi Ćupričanima omogućila radna mesta.

predsednik SO Ćuprija i narodni poslanik Ninoslav Erić

Zahvaljujući novim investicijama Ćuprija je, postala značajan izvoznik ostvarivši u prvih sedam meseci ove godine, izvoz od 14,5 miliona evra, što je po podacima Privredne komore Srbije, uvećanje za 60 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Nove fabrike koje su Ćupriji donele nekoliko stotina novih radnih mesta najviše su uticale na rast prosečnih zarada u opštini, ali i na ukupnu privrednu aktivnost. Uspeli smo da oživimo privredu, ali je veoma važna činjenica da imamo najveću industrijsku zonu južno od Beograda, industrijsku zonu koja je lokacija sa najvećim prioritetom Vlade Republike Srbije.” naglasio je Ninoslav Erić.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Ćuprija dodeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama.

Najviše opštinsko priznanje – zvanje počasnog građanina – dodeljeno je Xiongwei Yu, vlasniku firme Corelead smart home Europe doo Ćuprija za izuzetan doprinos u jačanju i razvoju privredno-ekonomskog ambijenta opštine Ćuprija. Zahvalnice su dodeljene: Vladanu Milosavljeviću, osnivaču humanitarne grupe “Pomoć prijatelju”; Vuku Popoviću, vlasniku kompanije Quantox technology; Milošu Milanoviću, profesionalnom fudbalskom sudiji; Vladanu Krstiću, dobrovoljnom davaocu krvi i Ivani Kopilović, zastupniku firme OAD Kopilović & Kopilović.
Posebnom novčanom nagradom u iznosu od 100 hiljada dinara nagrađen je Ivan Radivojević, student generacije na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

U kulturno – umetničkom programu povodom 13. oktobra, Dana opštine Ćuprija, učestvovali su Kulturno umetničko društvo “Železničar” i Orkestar Osnovne muzičke škole “Dušan Skovran”.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format