VAŽNO: SKREĆEMO PAŽNJU NA LAŽNO PREDSTAVLJANJE U IME FONDA PIO


“Fond PIO obavešten je da su iznova aktivne prevare penzionera kojima se zloupotrebljavaju ime i ugled Fonda. U više gradova – Aranđelovcu, Vranju, Ćupriji, Kragujevcu, … nepoznate osobe navode penzionere da potpisuju određene ugovore i ovlašćenja sa obrazloženjem da se radi o zahtevu za povećanje penzije.
Naglašavamo da je ova aktivnost neosnovana, da može prouzrokovati naknadne troškove za penzionere i apelujemo na penzionere da u svoje domove ne primaju osobe koje se predstavljaju kao radnici Fonda i da, ukoliko im neko sa takvim obrazloženjem dođe na vrata, to odmah prijave nadležnima u MUP-u Srbije.” kaže se u saopštenju Fonda PIO.

“U Cupriji, najcešće na trgu, momak presreće starije osobe i govori kako je volonter Fonda PIO , traži ličnu kartu i zamoli za potpis (u pitanju je ovlašćcnje) i govori kako ce dobiti povećanje penzije.” kaže za Portal035, direktorka Fonda PIO u Ćupriji, Violeta Todosijević, i dodaje:

direktorka Fonda PIO u Ćupriji, Violeta Todosijević

“U Paraćinu, masovno ostavljaju flajere u sandučiće penzionera na kojima je njihov broj. Dolaze po pozivu, predstavljaju se kao udruženje potrošača i traže da se potpiše ovlašćenje kako bi dobili povećanje penzije. U Jagodini su najveći problem jorgani i jastuci. Prave prezentacije gde kažu, da penzioneri plaćaju 1/3, drugu trećinu plaća PIO fond a treću Fond zdravstva. Kad preuzmu robu i potpišu otpremnici, na istoj stoji ceo iznos duga. Dolaze, kukaju, mole…prodavaca više nema nigde.” naglašava zabrinuta direktorka Violeta Todosijević.


What's Your Reaction?

hate hate
2
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
3
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format