Profesor Saša Petrović trku na polumaratonu u Veroni posvetio Paraćinu


Juče, 1. maja, u Veroni u Italiji je održan polumaraton (21.km), na kome je učestvovao i Paraćinac, profesor Saša Petrović u konkurenciji preko 3.000 polumaratonaca iz celog sveta.
Nakon istrčana dva međunarodna polumaratona u Hrvatskoj i Mađarskoj, Petrović se uputio u Veronu, na trku “Romeo i Julija”, koju je posvetio svom rodnom gradu Paraćinu.

Saša kaže da je trka održana neobično rano, u jutarnjim časovima, za razliku od drugih polumaratona koji uglavnom pocinju od 11 sati, sto mu je dodatno otežalo uslove oko samoorganizacije, ali se na kraju ipak sve završilo u najboljem redu.

“Na polumaratonu je nastupilo oko 3.000 takmičara iz celog sveta (Poljska, Kenija, Holandija, Nemacka…). Start trke je bio ispred ASMG Centra (hala Palaolimpia), gde nastupaju mahom svi sportski klubovi iz Verone, a cilj je bio na čuvenom fudbalskom stadionu Bentegodi koji pamtimo ga po antologijskoj utakmici Jugoslavija – Španija, na Mundijalu 1990. u Italiji. Trka je vodila kroz sam centar grada, gde je masa sveta što domaćeg, sto turista oduševljeno pozdravljala trkače. Putanja je dalje vodila pored same reke Adiđe do izvan grada, preko manje opštine Parona, u sastavu samog grada Verone.” kaže profesor Petrović za Portal035.

SAŠA PETROVIĆ

“Za razliku od recimo novosadskog maratona koji je kompletno ravnica, i idealan za obaranje rekorda, ili pak onog u Kaposvaru koga odlikuju usponi( 6 brda), ovaj polumaraton je u rangu upravo beogradskog (kombinacija blagih uspona I ravnice), a i slični su i po broju učesnika, popularnosti i značaju za region.” zaključuje Petrović.

Profesor Saša Petrovic navodi da je za razliku od prethodnih polumaratona koje je istrčao u zemlji i inostranstvu, u Italiji tražen zdravstveni sertifikat (kompletno odrađen zdravstveni pregled celog tela), da bi imao pravo učešća u trci.
Na kraju, trebalo bi naglasiti da je Paraćinac Saša Petrović, bio jedini predstavnik iz Srbije na polumaratonu u Veroni, i da je on jedan od najboljih ambasadora grada na Crnici koji na pravi način gde god se pojavi, reprezentuje svoj grad i svoju državu.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
2
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format