NINOSLAV ERIĆ menja lični opis užeg centra ČUPRIJE


Od novije istorije Ćuprije, koju možemo da računamo od 1835. godine i kneza Miloša, Ćupričani čekaju na uređenje svoje varoši, kasnije i grada. Čini se da je došlo vreme da se bar dva veka istorije smesti u nešto više od dva kilometra.

Pre dvadesetak dana počela je ozbiljno i dugo planirana rekonstrukcija centra Ćuprije, što će u bliskoj perspektivi da omogući ovom gradu da među prvima u Srbiji izmesti saobraćaj iz svog najužeg jezgra.

Velika rekonstrukcija užeg centra Ćuprije, gradilišta na svakom koraku

Upravo je to i bila vizija Ninoslava Erića i njegovog tima od 2013. godine: da se ulicama, trgovima i spomen-obeležjima grada prikaže tok bogate istorije Ćuprije i da se i na arhitektonskom planu vežu prošlost, sadašnjost i budućnost jednog od najstarijih gradova u Srbiji. Naravno, sve to uz stalno podizanje kvaliteta života Ćupričana.

U proleće 1215. je u Ravnom, na mestu gde se sada nalazi Ćuprija, Stefan Prvovenčani ugostio dvanaest dana ugarskog kralja Andriju. Danas, 807 godina od tog susreta, počinje rekonstrukcija trga na uglu ulica Miodraga Novakovića, cara Lazara i Anđe Ranković – prostora koji će više nego opravdano nositi ime kralja Stefana Prvovenčanog.

“Započeli smo ozbiljne i dalekosežne radove na rekonstrukciji najužeg gradskog jezgra. Uskoro počinjemo i zamenu trotoara u Ulici cara Lazara. Ova urbana rekonstrukcija ubedljivo najstarijeg grada u Pomoravlju, sve ono što je najavljivano,postaje stvarnost“, izjavio je predsednik SO Ćuprija, Ninoslav Erić.

Uz već izgrađen spomenik knezu Lazaru, tako ćemo u Ćupriji, na samo dva kilometra, da imamo prikaz jedne nepatvorene istorije duge dve hiljade godina!

OVAKO ĆE DA IZGLEDA UŽI CENTAR ĆUPRIJE


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
6
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format