Održana prva sednica Skupštine opštine Ćuprija u 2022. godini


Na prvoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine Ćuprija 14 tačaka dnevnog reda. Sednica koja je započela rebalansom budžeta za 2022. godinu jer je neplanirani rast cena električne energije uslovio izmene finansijskih planova budžetskih korisnika, najviše bila posvećena poslovanju JKP „Ravno 2014“ u ovoj godini..

Program povećanja energetske efikasanosti na individualnim objektima, započet prošle godine, nastaviće se i ove, a prvi korak bila je Odluka o finansijskoj podršci domaćinstvima koju su odbornici izglasali. Nakon toga usvojen je još jedan u nizu strateških dokumenata razvoja lokalne samouprave: Plan razvoja sporta do 2024, koji sa akcionim planom predviđa značajna ulaganja u infrastrukturne objekte u školskom i amaterskom sportu, što je osnovni uslov za masovnije uključivanje mladih u sportske i rekreativne aktivnosti.

Set tačaka posvećenih JKP „Ravno 2014“ otvoren je godišnjim planom javne rasvete. Za ovu namenu iz budžeta opštine izdvojeno je osam miliona dinara. Najveći deo ove sume biće utrošen za održavanje postojećeg sistema, dok će nešto manje pare biti izdvojeno za zamenu živinih i natrijumovih sijalica ekonomičnijom led rasvetom.

Ćuprija je grad koji se može pohvaliti javnim zelenilom, ali se svake godine ulažu znatna sredstva u nove zelene površine. Ove godine će za održavanje šezdesatak parkova i zelenih površina u gradu – o kojima brine komunalno preduzeće – i sadnju 500 novih sadnica listopadnog drveća, biti utrošeno 30 miliona dinara.

Briga o odvođenju atmosferskih voda jedan je u nizu poslova koje JKP „Ravno 2014“ obavlja za potrebe lokalne samouprave, a za ovu namenu opštinski budžet je predvideo deset miliona dinara. Konačno, za Godišnji plan održavanja, izgradnje i zaštite opštinskih puteva u 2022. godini, utrošiće se 50 miliona dinara. Najviše para otići će za redovno održavanje saobraćajnica – krpljenje udarnih rupa i nasipanje tucanikom nesfaltiranih puteva u opštini. Mada ne tim redom, još jedna tačka dnevnog reda bila je posvećena opštinskom komunalnom preduzeću. Posle sprovedenog konkursa, JKP „Ravno 2014“ dobilo je direktora. Dejan Ristić, dosadašnji vršilac dužnosti, dobio je poverenje konkursne komisije i odbornika SO Ćuprija za još jedan mandat.

Ovo je bila i poslednja tačka dnevnog reda, a njoj su prethodile odluke o prihvatanju godišnjih planova odeljenja za inspekcijski nadzor, građevinskog inspektora, inspekcije za zaštitu životne sredine, inspekcije lokalne poreske administracije, kao i dopuna Odluke o cenovniku JP „Zoohigijena“.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format