Održana 51. sednica Opštinskog veća u Ćupriji


Sednicu je otvorilo razmatranje nacrta Odluke o određivanju prosečnih cena kvadrata nepokretnosti, na osnovu koje će biti utvrđena visina poreza na imovinu za 2022. godinu. Reč je o zakonskoj obavezi lokalne samouprave da do 30. novembra utvrdi prosečne cene kvadrata koje će biti osnov oporezivanja u narednoj godini. U obrazloženju na sednici čulo se da je reč o simboličnim usklađivanjima i da bi iznosi u 2022. uglavnom trebalo da budu u visini onih od ove godine.

Program razvoja turizma u opštini do 2025. godine je ambiciozan projekat čiji je cilj da u narednim godinama afirmiše turističke potencijale koje Ćuprija nesumnjivo ima. Članovi veća su podržali program, a o njemu će se na narednom zasedanju izjašnjavati i odbornici skupštine.

Turističkoj promociji bila je posvećena još jedna tačka dnevnog reda. Većnici su prihvatili izmenu finansijskog plana Turističke organizacije, a izmena se odnosila na sredstva za novogodišnju žurku na gradskom trgu.

Za organizovanje novogodišnjih praznika bila je rezervisana još jedna , poslednja tačka dnevnog reda. Formiran je odbor za organizaciju aktivnosti vezanih za novogodišnje praznike. Ovoj odluci prethodilo je potvrđivanje zaključaka komisije za utvrđivanje osnovanosti zahteva i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa i mačaka lutalica. Pred većnicima se na ovoj sednici našlo 17 zahteva za koje je komisija ocenila da su opravdani.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format