Novogodišnji paketići za decu korisnika socijalne pomoći u Ćupriji


Opštinsko veće u Ćupriji jednoglasno podržalo zahtev Centra za socijalni rad da se obezbede novogodišnji paketići za decu korisnika socijalne pomoći.

Razmatranjem predloga Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih objekata ugradnjom solarnih panela, otvoreno je pedeseto zasedanje opštinske vlade. Sredstva za ugradnju solarnih panela opredeljuju se budžetom, a donošenju Pravilnika prethodio je nedavno potpisan sporazum resornog ministarstva građevina i opštine Ćuprija. Pravilnik određuje uslove za učešće na konkursu, a po pojedinačnom objektu stručna komisija maksimalno može da odobri sufinansiranje do 50 odsto ukupnih troškova. Javni poziv za učešće na konkursu raspisaće Opštinsko veće na nekoj od narednih sednica.

Zahtev Centra za socijalni rad, koji su članovi Veća jednoglasno podržali, odnosio se na nabavku noovogodišnjih paketića za decu korisnika socijalne pomoći. Novogodišnje paketiće dobiće deca do 12 godina starosti, a prema evidenciji Centra, to pravo će ostvariti njih 170.

RTB “Pomorvlje“ obratilo se zahtevom za prerasppodelu sredstava dobijenih na konkursu za sufinasiranje medija. Kako je stručna komisija ocenila da je njihov zahtev opravdan i u skladu sa uslovima konkursa, većnici su to svojim glasovima i povrdili. Zeleno svetlo dobio je i zahtev udruženja za očuvanje etno i horskog pevanja „Margi“ za preraspodelu sredstava dobijenih na konkursu. I ovde je odluci Veća prethodilo pozitivno mišljenje komisije koja je odlučivala o raspodeli sredstava.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format