Jovica Antić: Puno se radi, očekujemo još jednog investitora


“Puno se radi, a očekujemo i još jednog investitora u industrijskoj zoni, tako da je ovo jedan prilično dinamičan period u opštini Ćuprija. Mnogo nam pomaže država jer sredstva koja su potrebna za sve ovo što radimo su prosto neverovatna, a ja verujem da Ćuprija, da naš razvoj ide u dobrom smeru i da ćemo uskoro da budemo mnogo bolji i uspešniji nego što smo bili“, rekao je danas predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić.

Antić je podvukao kako je Opština Ćuprija danas zaključila ugovor o prodaji nekadašnje zgrade Osnovne škole „13. oktobar“, koja, kako je ocenio, već godinama predstavlja ruglo grada. Na mestu gde je nekada bila zgrada škole nići će savremeni tržni centar sa drogerijom, pa Antić smatra da je tako rešeno jedno od bitnijih pitanja koja se tiču našeg grada.

Ipak, da to nije jedina novost, govori i činjenica da će već početkom sledećeg meseca krenuti realizacija još jednog dugo čekanog projekta.

„Zgrada „22.decembra“, koja se nalazi u samom centru Ćuprije, biće takođe rekonstruisana. Radovi bi, prema dinamici, trebalo da krenu 1. oktobra. Zaista, i tu je reč o objektu koji je više od 20 godina bio u izuzetno lošem stanju i odavao sliku našeg grada koja je bila vrlo negativna. Inače, sam postupak pribavljanja tog objekta bio je jako komplikovan, i to je rezultat jednog dugog rada – nekoliko godina je trebalo da bi se to rešilo. Kažem, krećemo u rekonstrukciju nekadašnje Modne kuće „22. decembar“, koja će biti obavljana u više faza“, ističe predsednik Jovica Antić i najavljuje brojne druge sanacije i rekonstrukcije:

„Pre svega tu mislim na zgradu Prve mesne zajednice, zatim na rekonstrukciji terena u Sokolskom domu a takođe nastavljamo radove na izgradnji industrijske zone u Dobričevu, gde postoji ogroman broj projekata – od saobraćajnica, preko kanalizacije do vodovoda – gde nam je država zaista izašla u susret sredstvima koje Opština Ćuprija, ili bilo koja druga lokalna samouprava naše veličine, nikada ne bi mogla da izdvoji iz sopstvenih izvora.“

Antić je na kraju rekao i da razume da ljudi ponekad žele da vide brža rešenja problema, ali je istakao kako je to vrlo retko moguće, jer period pripreme projekta – vreme potrebno za pribavljanje raznih dozvola, pravljenja planova, projekata, sprovođenje javnih nabavki – traje mnogo duže nego njegova realizacija, ali je, zaključuje predsednik Opštine Ćuprija, „bitno da građani znaju da se radi sve vreme, i onda kada se to ne vidi kroz rekonstrukcije, sanacije ili izgradnju“.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format