ODRŽANA 9. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC



Danas je održana 9. sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 38 odbornika. Na sednici je razmatrano i usvojeno 12 tačaka dnevnog reda. Na sednici su usvojeni Predlog II rebalansa budžeta opštine Svilajnac za 2021.godinu, zatim Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Svilajnac za period od januara do jula 2021. Usvojen je predlog odluke o izmenama odluke o subvencijama privrednim subjektima kao meru za ublažavanje posledica epidemije, a usvojen je predlog o osnivanju izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica.

Odbornicima se obratio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je izneo izveštaj o realiziji projekata ali i trenutnoj situaciji vezanoj za korona virus. Što se tiče epidemije situacija je veoma teška jer trenutno ima preko 260 aktivnih slučajeva korone i svi treba da poštujemo preporučene mere kako bi posledice po zdravlje bile što manje. Privredni razvoj ide u dobrom pravcu, uskoro će i zvanično otvaranje kompanije Regent koja već upošljava 70 radnika i nastavlja sa uvećanjem zaposlenih, a kreće i sa izgradnjom novog pogona od 6000 kvadrata. Sa upošljavanjem radnika počele su i kompanije Beha i A 2000, a Alfa tehniks gradi novu fabričku halu od 8500 kvadrata. Od projekata koji su završeni otvoren je velelepni vrtić u Kušiljevu, izgrađeno je školsko igralište u Kupinovcu, trotoari ka vrtiću, otvorena je ulica kod spomenika Mari Resavkinji. U toku je izrada projektne dokumentacije za nastavak izgradnje kanalizacione mreže za Troponje, Grabovac, Crkvenac, Kušiljevo, Suboticu, Sedlare i Bobovo. Predsednik opštine Predrag Milanović upoznao je odbornike da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o planovima za razvoj Svilajnca i da je dogovoreno da se planira dalja realizacija najvažnijih projekata za stvaranje još boljih uslova za život i rad svih građana. Milanović je naglasio da je u međuvremenu razgovarao sa najvišim funkcionerima Srpske napredne stranke da je dogovoreno da svi odbornici u lokalnom parlamentu zajednički rade na zadacima dalje izgradnje ove opštine i da je taj dogovor pre svega u interesu građana, te da će do kraja godine doći do rekonstrukcije u opštinskim organima.

Predsednik odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu” Radiša Ljubisavljević rekao je da će ta odbornička grupa u daljem radu biti deo vladajuće koalicije i da će glasati za sve predloge u interesu razvoja opštine Svilajnac.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format