Ostvaren decenijski san, Ćuprija dobila atletski stadion


Jedan atletski san je ostvaren. Decenijski san Aleksandra Petrovića, Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Zore Tomecić, Snežane Pajkić danas je postao stvarnost. Neću reći samo Ćuprija već i Srbija su dobili moderan atletski stadion i mi ga danas predajemo budućim atletskim šampionima.” ovim rečima se Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija obratio prisutnima na svečanom otvaranju stadiona koji od danas nosi ime Aleksandra – Ace Petrovića, čoveka koji je nesumnjivo najzaslužniji što uz ime Ćuprije već godinama stoji sinonim grad atletike.

Podsetivši da je izgradnja stadiona bila obaveza prema atletskim legendama Erić je podvukao i veliko razumevanje i funkcionera Srpskog atletskog saveza i Republičke direkcije za imovinu.Uz njihovu pomoć Ćuprija je izgradila atletski stadion, ali na njihovo razumevanje i pomoć Ćuprija može da računa i kada je u pitanju drugi deo projekta, a to je izgradnja atletske dvorane.

Svečanost otvaranja atletskog stadiona započela je minutom ćutanja Veri Nikolić, najvećoj atletskoj šampionki koju je ova zemlja imala. Nakon toga prisutnima se obratio Dejan Ćasić, sin preminule šampionke i uz zahvalnost porodice što će glavna trka na mitingu nositi ime Vera Nikolić istakao da je njegova majka najkraći deo života provela u Ćupriji, ali da je svugde isticala da je ona pre svega Ćupričanka.

Slobodan Branković, direktor atletskog saveza, česti i dragi gost i počasni građanin Ćuprije uz konstataciju da je izgradnja stadiona veliki dan za srpsku atletiku podsetio je da je Ćuprija izvršila svoj deo posla i u potpunosti sama finansirala izgradnju stadiona. Drugi deo, izgradnja atletske dvorane je obaveza države a da će to biti urađeno garancije je dao lično Predsednik Republike, tako da nema sumnje da će Ćuprija vrlo brzo dobiti atletski kompleks po svim svetskim atletskim standardima- rekao je Branković. Sa njim se slaže i Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza. Podvlači da ako je jedan grad zaslužio da dobije savremen atletski kompleks onda je to Ćuprija.

Sportski deo svečanosti obogatili su u četiri trke odličnim rezulatima atletičari i atletičarke pa je po rečima Dragana Zdravkovića i pored toga što im vreme nije išlo na ruku ostvareno desetak odličnih vremena. U memorijalnoj trci Vera Nikolić na 800 metara pobedila je Marija Stambolić, atletičarka Omladinskog atletskog kluba Beograd iz Beograda, u trci žena na 1500 metara najbolja je bila Marsela Gudić, gošća iz Križevaca u Hrvatskoj. U trci muškaraca na 1500 metara nije bilo dileme. Pobedio je, najbolji srpski srednjoprugaš, Elzan Bibić, atletičarNovog Pazara, dok je na 3000 metara pobednik bio MiloMalešević, atletičar AK Inđija iz Inđije.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format