ISTORIJSKA ULAGANJA U LEVAČKOM KRAJU


U opštini Rekovac je u poslednjih nekoliko godina investirano više desetina miliona dinara a projekti koji su urađeni mogu da se svrstaju u kapitalne i istorijske za Levački kraj.

U Rekovcu je potpuno uređen park sa dečijim igralištem iza opštine kao i trotoari. Izgrađen je kuhinjski blok u Osnovnoj skoli i teren za mali fudbal.

Predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević je stalno prisutan na terenu

Na zadovoljstvo mladih iz Rekovca potpuno je adaptirana sportska hala, gde su postavljeni novi koševi i semafor.

Dim kulture koji je potpuno adaptiran je danas jedan od najlepših zgrada te namene u Pomoravskom okrugu i biće u budućnosti ponos Levačkog kraja.

Ulična led rasveta i asfaltiranje više ulica posle nekoliko decenija nedovoljnog ulaganja u infrastrukturu su samo početak ozbiljnih ulaganja u samo gradsko naselje.

Sportska hala, jedna od najbolje opremljenih u Pomoravskom okrugu

Opština je posvetila pažnju i najmlađim Levčanima pa je tako urađena stolarija na vrtiću koji je adaptiran i sređen po najvišim standardima. Sređeni su i obeleženi pešački prilazi školama što je bio jedan od zahteva meštana.

Dva ultrazvuka za pedijatriju i ginekologiju kao i džip za Dom zdravlja i rentgen aparat su samo deo ulaganja u zdravstvo.

Ulagalo se i u selima, u Tečiću je asfaltiran put u dužini od1300 metara, zamenjena stolarija na delu Doma kulture, urađena igraonica za decu u porti, i asfaltiran sokak od 100 metara. U selu Ratković asfaltiran je put u dužini od 1500 metara.

Velika Kruševica je dobila 1200 metara asfalta, dok je na putu Županjevac – Nadrlje urađena deonica od skoro 4 kilometara. U selu Komarane je urađen put od 150 metara.

Dom kulture, ponos Rekovca

U Belušiću i Dragovu su urađeni prilazi u zoni škole, a meštani Belušića se mogu pohvaliti i novom stolarijom i fasdom na zgradi vrtića. Koliko opština Rekovac misli o najmlađima, dokaz su sela Maleševo i Lepojević gde su napravljena dečija igrališta sa rekvizitima prilagođenim deci.
U Kaliniću je asfaltiran prilaz manastiru, a opština Rekovac godinama vodi računa o ovom biseru srpske srednjevekovne kulture.

U svim selima redovno se uređju atarski putevi.

Opština Rekovac koja ima jedan od najskormnijih budžeta u Srbiji je velikim angažovanjem i odgovornim radom lokalne vlasti na čelu sa predsednikom opštine dr Aleksandrom Đorđevićem, uspela da za kratko vreme i uz pomoć državnih organa započne i završi više kapitalnih proekata koji su bitne za opstanak mladih i bolji život svih generacija koje žive u ovoj sredini.

Velika ulaganja u školskim objektima i u selima Levačkog kraja
Led rasveta u Rekovcu

FOTO: Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format