OBELEŽEN DAN OPŠTINE REKOVAC


Povodom 17. oktobra, Dana opštine Rekovac,  na svečanoj sednici su prisustvovala tri ministra, Nikola Selaković, ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Martinović, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Novica Tončev ministar bez portfelja. Sednici je prisustvovao Vladika šumadijski gospodin Jovan, predstavnici lokalne samouprave, a među velikim brojem zvanica bili su  predstavnici susednih i pobratimskih opština.

Svečana sednica opštinskog veća povodom ovog događaja započeta je himnom Srbije u izvedbi maestra Miloša Radovića.

Predsednica skupštine opštine, Mirjana Rakić, kratkim obraćanjem otvorila je ovu svečanost.

U okviru desetominutnog videa za Dan opštine, gosti su imali priliku da se upoznaju s jednogodišnjim radom lokalne samouprave, važnim aktivnostima i ulaganjima, kao i ključnim događajima u protekloj 2022. godini i tokom 2023. godine, a predstavnici lokalne samouprave da se osvrnu na proteklu godinu i razmotre razvoj opštine.

Nakon ovog uvodnog dela, predsednik opštine, Aleksandar Đorđević, obratio se svim prisutnima“

Danas naša opština ima veliku čast. Nije se u prošlosti dešavalo da Rekovac posete tri ministra u isto vreme. Ovo dokazuje da naša opština ima veliku podršku republike Srbije. Naša opština je mala ali veoma lepa. Nažalost, po broju stanovnika se ne možemo pohvaliti, ali po lepoti i marljivosti i domaćinstvu svih naših levčana izuzetno možemo. U proteklom videu videli ste šta je sve urađeno u proteklom periodu, mi smo jedna mala opština skromno budžeta ali se trudimo da na svaki mogući način odgovorimo potrebama naših građana.

„Trudili smo se i radili nikada nije dovoljno i uvek može više i uvek mora više ali prethodni rezultati dokazali su da radimo za interes naših levčana. Nije lako kad imate opštinu sa malim budžetom a velikim zahtev ima svako ima ista prava i svačije pravo mora biti ispoštovano na isti način. Mi se borimo i to ćemo činiti i nadalje.„
Predsednik opštine Aleksandar Đorđević još jednom je istakao veliku podršku vlade republike Srbije koja nije izostala prethodnih godina i koje će u narednom periodu biti još veća.
Kako kaže glavni zahtevi i apeli ticali su se malog budžeta i potrebe za novim radnim mestima, a podrška neće izostati.
„Krajem godine otvorićemo fabriku gde ćemo zaposliti 50 žena u fabrici koja proizvodi košulje. Za našu malu opštinu to znači da će 50 porodica dobiti primanja što je značajno.“ -rekao je Đorđević

Tradicionalno, opština je izrazila svoju zahvalnost svima koji su doprineli njenom razvoju i unapređenju, kako institucijama, tako i pojedincima koji su posvetili svoje napore da unaprede kvalitet života građana opštine Rekovac.

IZVOR: srbijausrcu.rs


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format