Održana 33. sednica Opštinskog veća u Ćupriji


Zasedanje opštinske vlade otvorio je predlog raspodele sredstava udruženjima za projekte i programe od javnog interesa. Na konkurs se prijavilo osam udruženja, polovina od njih nije ispunila uslove, odnosno ostvarila minimalan broj bodova, pa je komisija predložila, a Opštinsko veće potvrdilo, da se budžetska sredstva za projekte od javnog interesa dodele sledećim udruženjima: projekat Učiteljskog udruženja opštine Ćuprija pod nazivom „ Pripremna nastava matematike“ dobio je 221.000 dinara, Udruženje gljivara i ljubitelja prirode „Gorun“ za projekat „Popis retkih i zaštićenih vrsta gljiva“ sa izložbom gljiva 136.300 dinara, Udruženje građana Ravno-Štit za projekat „Odgovorno vlasništvo – moj pas, obeležen, vaksinisan i sterilisan“ 181.044 dinara i SUBNOR Ćuprije za istoimeni projekat 83.000 dinara. Nakon toga konstatovano je da su dva javna preduzeća čiji je osnivač opština – „Ravno 2014“ i Zoohigijena – sve svoje aktivnosti u prošloj i prva tri meseca ove godine obavljali u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Sledeće dve tačke dnevnog reda bile su posvećene preventivnim merama odbrane od poplava. Nacrtu operativnog plana prethodilo je stručno mišljenje JP „Srbijavode“, VC „Morava“ Niš. Godišnji program mera odbrane od poplava predviđa regulaciju dve neuralgične poplavne tačke u opštini. Prva je tzv. „Ludi potok“, ispust ispod auto puta kroz koji se, za vreme velikih kiša, u grad slivaju poplavne vode. Za izgradnju novog ispusta opština je obezbedila 23,5 miliona, a Republika, preko Kancelarije za javna ulaganja, gotovo sto miliona dinara. Ostrikovački potok, u vreme topljenja snega i prolećnih bujica, predstavlja ozbiljan problem, pa će za njegovu sanaciju sredstva obezbediti ministarstvo za lokalnu samoupravu.

Odluka o oslobađanju plaćanja naknade za zauzimanje javnih površina u 2021. godini odnosi se na sve poslovne subjekte kojima je zbog vanredne situacije protekle godine bio ograničen ili u potpunosti zabranjen rad. Reč je uglavnom o ugostiteljskim objektima, a ovom odlukom je omogućeno i da svoja ranija dugovanja reprogramiraju najviše do 12 rata.

Sednicu Opštinskog veća zaključile su odluke o prodaji građevinskog zemljišta na lokaciji „Zmič“, raspisivanje konkursa za imenovanje direktora JKP “Ravno 2014“ i saglasnost istoimenom preduzeću za kreditno zaduživanje za nabavku osnovnih sredstava.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format