ĐILASOVCI UDARAJU PO LOKALNOJ VLASTI U PARAĆINU


Saopštenje opštinskog odbora Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti.

“Po poslednjim informacija koje imamo, opština Paraćin nije konkurisala na poziv Ministarstva rudarstva i energetike koje je raspisalo javni poziv jedinicama lokalne samouprave da se prijave za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane, koje uključuje energetsku obnovu stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Sredstva za subvencionisanje energetske efikasnosti za 2021. godinu, u ukupnom iznosu od 54 miliona dinara, biće dodeljivana lokalnim samoupravama, koje će ih potom odobravati građanima. Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave će pokrivati ukupno 50% troškova mera energetske efikasnosti, dok će preostalih 50% obezbeđivati sami građani, ali to ne važi i za građane Paraćina. Budući da lokalna vlast, usled lošeg planiranja budžeta nije predvidela sredstva za subvencionisanje energetske efikasnosti za svoje stanovnike, Paraćinci ove godine neće moći da računaju na podršku od 50% od ukupnog iznosa zamena stolarije, izrade izolacije, fasade ili zamene kotla. Na taj način, građani Paraćina ostaju uskraćeni za ogromnu pomoć koja bi im obezbedila i ogromnu uštedu u grejnoj sezoni a sve zbog nemara i lošeg planiranja opštinskog rukovodstva.

Kod ovakvog stanja stvari, postavlja se još i pitanje da li je strašnije to što se republička vlast toliko hvali tako malim fondom sredstava za pomoć građanima u ovoj oblasti, kada i aktuelni zakon uvodi pojam ,,energetskog siromaštva,, u domaću realnost čineći je još realnijom ili pak to sto naša opština nije omogućila građanima da bar to malo pomoći dobiju, kako bi svoje domove učinili energetski efikasnijim te tako olakšali svom budžetu?” kaže se u saopštenju opštinskog odbora SSP prosleđeno redakciji Portal035 .


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
4
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format