Dušan Marković: Krećemo u ujedinjene svega onoga što je u Srbiji bilo razjedinjeno


Juče je u centrali Prave Srbije u Jagodini, potpisan Sporazum sjedinjenja Prave Srbije i Konzervativnog pokreta “Ujedinjenje” sa ciljem zajedničkog političkog delovanja i izlaska na predstojeće predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore. Sporazum o saradnji potpisali su Dušan Marković, predsednik Prave Srbije i odbornik u Skupštini grada Jagodine i predsednik Konzervativnog pokreta Ujedinjenje, Peđa Milosavljević.

Dušan Marković je tom prilikom izjavio da je ovo je istorijski trenutak za “Pravu Srbiju” jer se kreće u ujedinjene svega onoga što je u Srbiji bilo razjedinjeno:

“Potreba svih pravih i čestitih Srba jeste da se u ovim teškim trenucima za Srbiju ujedinimo oko onih kvalitetnih i čestitih stvari, ali sa ljudima koji su dokazani, čestiti i sa onima koji do sada nisu imali političkog angažmana. Mi danas pokrećemo jedan novi politički zamajac u kome će učešće uzeti opozicione grupe građana i udruženja građana širom Srbije. Nadamo se da ćemo na ovom putu imati dobre i kvalitetne saradnike jer samo tako možemo napraviti jednu jaku političku snagu. Srbija traži alternativu za koju će glasati, obzirom da je trenutna politička scena u Srbiji izlizana i uveren sam da im se bliži kraj na političkoj sceni Srbije. Nadam se da će ovaj Sporazum biti berićetan i da ćemo već sledeće nedelje u ovoj prostoriji potpisati Sporazum sa nekim drugim udruženjima i grupama građana, a sa ciljem smene ove apsolutističke vlasti i unapređenje života naših sunarodnika, a pre svega potreba da se Srbi konačno ujedine oko dobrih ljudi. Ovde ih svakako ima i ima ih svuda u Srbiji, samo ih treba pronaći.” rekao je Marković.

“Danas se nalazimo u srcu Srbije u našem Pomoravlju. Naša ideja je ujedinjenje opozcije, ali kakve opozicije. Ovo je ujedinjenje prave opozcije koja nije sastavljena od istrošenih ljudi sa istrošenim političkim idejama. Nadam se da će naši razgovori posle ovog oficijelnog dela biti sadržajni i da ćemo pronaći pravi put kako da se odupremo ovom zlu koje je Srbiju zadesilo. Imali smo priliku da ovih dana vidimo kako se naša vlast ponaša, kako hapsi ljude bez pravnog osnova i zadržava ljude u pritvoru, pretresa im kuće, maltretira ih, a svedoci smo da ova vladajuća i zvanična opozicija ni reč ne govori o tome. Dakle oni se saglašavaju sa globalističkom Kovid agendom koja kaže da svako različito mišljenje od onog koje je u okviru agende mora da bude istrebljeno. Mi se sa time ne slažemo i ja sam danas ovde došao da pokrenemo jednu lavinu koja će da se sruči na Srbiju i da oduvamo ovu najpre lažnu opoziciju, a onda da izađemo na megdan ovoj vlasti i da ih pobedimo po njihovim pravilima.” izjavio je predsednik Konzervativnog pokreta Ujedinjenje, Peđa Milosavljević

OSNOVNE ODREDBE SPORAZUMA:

  1. Ujedinjenje oko zajedničkog opozicionog delovanja.
  2. Generacijska smena na političkoj sceni Republike Srbije oličena u borbi dela naspram reči.
  3. Sprečavanje rehabilitacije bivših činoca vlasti i njihovih derivata.
  4. Zaštita interesa građana i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije sa posebnim akcentom na pitanje očuvanja Kosova i Metohije u sastvanom delu Republike Srbije.
  5. Eliminisanje veštačkih podela u društvu.
  6. Očuvanje porodice kao stuba srpske države i borba protiv bele kuge.
  7. Razvoj Srpskog sela kroz poljoprivredu, turizam i otvaranje proizvodnih pogona, kao i rekonstrukcija postojećih u seoskim sredinama koje će dovesti do novih radnih mesta i poboljšanja života mladog srpskog poljoprivrednika.
  8. Pokretanje privrednog zamajca i otvaranje novih preduzeća sa akcentom na subvencionisanje razvoja domaće privrede i oživljavanje uništenih preduzeća kao državni primat.
  9. Poboljšanje standarda studenata i učenika i obezbeđivanje prava na besplatno školovanje.
  10. Promena izbornog sistema na Republičkom i lokalnom nivou.
  11. Reforma pravosudnog i poreskog sistema.
  12. Reforma socijalne politike i borba za socijalnu pravdu i jednakost.
  13. Očuvanje tradicije, kulturne baštine i zaštita životne sredine.

FOTO: Prava Sebija


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format