ODRŽANA 7. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC


Danas je u sali Centra za kulturu održana 7. sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 29 odbornika, a na dnevnom redu bile su 23 tačke.

Usvojeni su Operativni plan odbrane od poplava za vode II reda i Godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava na teritoriji opštine Svilajnac, kao i Izveštaji o radu za 2020. godinu “Resavske biblioteke”, Centra za kulturu, Centra za socijalni rad „Svilajnac“, Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom, Štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta Svilajnac i PU „Dečja radost“ Svilajnac.
Odbornik opozicije GG “Za bolji Svilajnac” imao je sugestije i kritike na Izveštaje o radu Resavske biblioteke i Centra za kulturu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović je u završnom obraćanju predstavio odbornicima i javnosti trenutnu situaciju sa epidemijom Covida 19, i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju. Osim toga, predstavio je i najveće projekte koji su završeni ili planirani za naredni period:
“Završena je kotlarnica na biomasu i u toku je njeno testiranje, u ovom trenutku ona greje Osnovnu školu i deo Poljoprivredno-veterinarske škole, dok nakon probnog perioda, od 15 dana, planiramo da priključimo i Dom zdravlja. Ono što nas u narednoj godini očekuje je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, naime Vlada Republike Srbije opredelila je 50 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u našoj opštini. Pored toga u narednim danima biće raspisan i tender za rekonstrukciju puta Svilajnac-Despotovac, kao i tender za izgradnju sistema za navodnjavanje u Resavskoj celini. Kompanija Regent preselila se u nov objekat veličine 6.500 m2, kompanija A200 dobila upotrebnu dozvolu i počinje sa radom u režimu Slobodne zone Svilajnac, dok fabrika Alfa Tehnics gradi novi objekat od 7.000m2 ”, rekao je između ostalog Milanović.
Sednica je započeta minutom ćutanja u znak sećanja na preminulu odbornicu Vericu Lazarević.

FOTO: Opština Svilajnac


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format