PALMA U ZVANIČNOJ POSETI EGIPTU POSETIO MINISTARSTVO TURIZMA I PARLAMENT


Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojom delegacijom je u zvaničnoj poseti Egiptu. Danas je u egipatskoj prestonici Kairu, u Ministarstvu turizma Egipta imao sastanak sa zamenicom ministra turizma gospođom Gadom Halabi.

Marković i Halabi su razgovarali o razvoju turizma u dve države, naročito u uslovima kada je čitav svet zahvatila pandemija KOVID 19.
Marković je istakao da je u ovom trenutku Egipat jedna od retkih država koja je otvorila svoje granice za strane turiste, uz obavezan PCR test, što je prihvatljiv uslov za naše građane. Marković je istakao da je važno povećati i broj egipatskih turista koji dolaze u Srbiju, jer Srbija nudi mnogo lepih i interesantnih turističkih sadržaja. Pored naše prestonice Beograda, Srbija ima jako puno banja, prelepe planine, živopisnu prirodu, bogate i značajne kulturno – istorijske lokalitete, odličnu hranu. Na taj način bi obe države imale značajnu korist od saradnje.
Iz godine u godinu povećava se broj turista kao i broj letova iz Beograda za Hurgadu i Kairo. Da bi neko bio turista mora prvo da zaradi. Srbija se danas snažno razvija, otvaraju se nova radna mesta tako Srbija postaje izvor sve većeg broja turista.
Gospođa Halabi je predložila da se započne za razmenom studenata i da je to odličan način da se jačaju veze između dve države. Ministarka Halabi je izjavila da je ideja gospodina Markovića da dovede 100 najboljih lekara specikalista u Hurgadu od 11- 17. aprila briljantna ideja i da će lično dočekati tu delegaciju. Marković se složio sa predlogom da se započne sa razmenom studenata jer je arapski jezik deficitaran, naročito u Srbiji koja želi da razvija dobre ekonomske odnose sa afričko – arapskim zemljama, naročito sa Egiptom kao najznačajnijom zemljom Bliskog istoka. Palma je gospođi Halabi preneo pozdrav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Da podsetimo da je Marković u toku svoje posete Egiptu izjavio da će 100 lekara specijalista i drugih medicinskih radnika iz više klinika i gradova iz cele Srbije u njegovoj organizaciji putovati u Egipat u turističkom centruu Hurgada, jer su oni podneli najveći teret borbe protiv epidemije.

Tada je Marković je u razgovoru sa guvernerom Crvenog mora Amr Hanafijem kazao da je Srbija dobila informaciju da u Egiptu “ne postoji papir“ o priznanju Kosova i dodao da bi Beogradu “jako značilo“ ako bi Kairo objavio zvanično saopštenje da ne postoji takav dokument.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format