RESAVICA: Ljudski život nije statistika, bezbednost i zdravlje rudara najvažnije


“Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će ministarstvo na čijem je čelu učiniti sve da radnici JP PEU Resavica budu maksimalno bezbedni i da uslovi rada i oprema budu na višem nivou.” objavljeno je na njenoj zvaničnoj FB stranici.

“Mihajlovićeva je, nakon posete JP PEU Resavica i sastanka sa poslovodstvom i sindikatima tog preduzeća, rekla da nije kabinetski ministar, već da razgovara sa svima u energetskom sektoru, a da su glavne teme danas bile bezbednost radnika i unapređenje uslova rada.

”Za manje od dve nedelje bila su dva incidenta u kojima je jedan radnik Resavice izgubio život, a dva su povređena i nalaze se u bolnici. To je bio veliki alarm za mene da moramo da razgovaramo o bezbednosti radnika. Ljudski život nije statistika i svaki izgubljen život je nenadoknadiv gubitak. Za 20 godina bilo je u Resavici oko 11.000 teških i lakih povreda i 27 izgubljenih života, odnosno 554 povrede godišnje. Maksimalno ćemo se tome posvetiti i proveravati da li se sve procedure poštuju i da li se unapređuju uslovi rada”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je poželela svim radnicima Resavice koji su bolesni da što pre ozdrave i naglasila da se nada da ćemo što pre kao zemlja izaći iz zdravstvene krize i da će se u 2021. godini ”lakše disati”.

Mihajlovićeva je najavila da će se uskoro formirati nadzorni odbor u Resavici, da će se rešavati odnosi ovog preduzeća sa EPS-om i da očekuje da do kraja godine bude završeno sve u vezi sa potpisivanjem češkog kredita za nabavku opreme za Resavicu, kako bi u januaru samo preduzeće zaključilo ugovor za nabavku opreme.

V. d. generalnog direktora JP PEU Resavica, Marko Vuković, zahvalio je potpredsednici Vlade na poseti i istakao da su glavne teme razgovora bile povećanje bezbednosti, kao i češki kredit koji je planiran u iznosu od 8,5 miliona evra, o kojem se razgovara poslednjih osam godina, a treba da obezbedi nove investicije u rudnicima ove kompanije, radi povećanja proizvodnje uglja.

drektor JP PEU Marko Vuković i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović.

Predsednik Sindikata radnika JP PEU Resavica Nebojša Milenković rekao je da je sindikat potpredsednici Vlade izneo svoje stavove i predloge i da se nada da će se zajednički naći rešenje za probleme koje su predstavili.

Predsednik Sindikata „Nezavisnost“ JP PEU Resavica Slobodan Lupšić kaže da je ovaj sindikat stavio akcenat na bezbednost i zdravlje radnika i da je ministarka sa svojim timom pokazala spremnost na zajednički rad sa sindikatom i rešavanje problema.” prenešeno je na zvaničnoj  FB stranci potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike, prof. dr Zorane Mihajlović.

FOTO: FB/Zorana Mihajlović


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format