SAOPŠTENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE SVILAJNAC POVODOM SAOPŠTENJA OO SNS


Opštinski odbor Srpske napredne stranke izdao je Saopštenje u kome se navodi da je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zabranio članovima Lovačkog udruženja “Mika Brada” ulazak u salu Centra za kulturu i time onemogućio glasanje za predsednika Lovačkog udruženja koje je planirano za 24. novembar 2020. godine sa početkom u 18 sati.

Ovim putem obaveštavamo građane da je radno vreme ustanova kulture ograničeno Uredbom Vlade Republike Srbije o izmeni i dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 (“Sl. gl. RS” br. 141/20 od 21. novembra 2020. godine).
U skladu sa gore navedenom Uredbom, na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac koja je održana 24. novembra 2020. godine sa početkom u 13 časova, doneta je Naredba broj 82/192/20-III-1, kojom se i na teritoriji opštine Svilajnac propisuju mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, od kojih je jedna i ograničavanje radnog vremena Ustanova kulture do 18 časova, počevši od 24. novembra 2020. godine. Nakon sednice Štaba za vanredne situacije Komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Svilajnac uručila je Obaveštenje svim privrednim subjektima na koje se nove mere odnose.
Molimo predstavnike OO Srpske napredne stranke da posebno u vanrednoj situaciji ne iznose neistine u javnost i time otežavaju već tešku situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo, a koju je izazvao virus COVID-19. U ovom trenutku je najbitnije da se zaštite životi i zdravlje svih građana, dok se aktivnosti i skupovi udruženja ne smatraju prioritetom.
Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da se uzdrže od bilo kakvih okupljanja i poštuju sve mere zaštite koje propisuje Vlada Republike Srbije i Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format