Država ulaže ogromna sredstva u obnovu Opšte bolnice u Ćupriji


Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić je još 20. maja potvrdio da je završena preparcelizacija zemljišta i da je podnet zahtev za lokacijske uslove, čime je zaokružen proces za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta u kome će se nalaziti nova Interna klinika Opšte bolnice Ćuprija. Kako je tada predsednik Erić izjavio, pokazalo se da je neophodna potreba za jednim savremenim internističkim blokom, jer bi tamo bila prebačena sva internistička odeljenja, čime bi se otvorila mogućnost za rekonstrukciju ostalih objekata ćuprijske bolnice. Ovo reči predsednika opštine Ćuprija potvrdio je danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da za desetak dana kreću ogromna ulaganja u nekoliko bolnica u Srbiji među kojima je i Ćuprija:
“Krenućemo, već u roku od deset dana, sa punom obnovom i ogromnim ulaganjima u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji. To su ta četiri nova važna mesta u kojima krećemo ili u izgradnju ili u obnovu i renoviranje opštih bolnica“, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Internistički blok imaće površinu od osam i po hiljada kvadratnih metara, a prema projektu biće izgrađen do sadašnje zgrade neurologije, oftalmologije i psihijatrije.

Izmeštanjem internističkih službi iz njihovih trenutnih objekata biće stvoreni i uslovi da se u zgradu porodilišta, koje će se preseliti u prostorije gde se sada nalazi Koronarno odeljenje, smeste službe Doma zdravlja, čime će biti objedinjena primarna sa sekundarnom i tercijarnom zdravstvenom zaštitom. Ovim će posebno građanima opštine Ćuprija biti pružena kvalitetnija zdravstvena zaštita, a zaposlenima bolji uslovi za rad.

Novi blok biće povezan „toplotnom vezom“ sa delom bolnice gde je CT, što je i ušlo u projektno-tehničku dokumentaciju, a to povezivanje je predviđeno kako bi ćuprijska bolnica što pre dobila novu opremu – nov skener i nov magnet. Inače, nabavka ova dva savremena dijagnostička aparata već je u proceduri, što će umnogome podići i kvalitet usluga zdravstvene zaštite koju bolnica u Ćupriji pruža građanima iz svih šest lokalnih samouprava Pomoravskog okruga.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format