NAKON ODSVIRANIH NAJVEĆIH HALA I FESTIVALA U ExYu – NOVA ERA


Prethodne, 2022. godine, nakon 35 godina muzičkog stvaralaštva, poznati punk-rock bend, “Hladno Pivo”, završio je svoju zajedničku karijeru.

Nakon 60.000 prodatih primeraka svojih izdanja i preko 600 koncerata širom bivše Jugoslavije, frontmen benda, Mile Kekin, je na novom početku – ovog puta u solo ulozi. Ta njegova NOVA ERA u karijeri, poklopila se sa temom ovogodišnjeg Energija Festivala i tako će čuveni autor sa svojim novim bendom izvesti uživo sve svoje stare, ali i nove pesme u Paraćinu, 22. Jula.

 

Hladno pivo je počelo da stvara muziku 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Kekin, Suba, Tedi i Zoki. Prvi javni nastup imali su naredne godine, koja se i uzima za godinu početka njihovog postojanja. Kao pregrupa legendarnog benda KUD Idijoti, nastupili su 1992. godine, a godinu dana kasnije izdali su prvi album „Džinovski”. Od tada, pa sve do njihovog najnovijeg ostvarenja, singla „Štetočine, Hladno pivo je ostalo prepoznatljivo i upečatljivo, beskompromisno i iskreno. Momci u “majicama koje slobodno dišu”, uspeli su da tokom svih ovih godina zadrže svoju staru publiku, sa kojom su i sami sazrevali, ali su svojim pankerskim šarmom uspešno pridobili i novu, mlađu publiku koja u ovom „ludom“ 21 veku, prepunom kiča i šunda, poštuje kvalitetan zvuk. Posle svakog njihovog novog uspeha, dolazili su još već uspesi; pune koncertne sale i dvorane, kao i eminentne nagrade iz čitavog sveta kada je u pitanju muzička industrija.

 

Nakon 35 godina benda, Mile Kekin je želeo da se se oproba u solo karijeri: “Gledam na to kao na novi početak. Svaki kraj je neki novi početak. Scena će izgubiti jedan bend, ali dobiće dva benda. I jedni i drugi ćemo svirati pesme “Hladnog piva”, koliko budemo smatrali da nam treba. Tako da i dalje će publika moći da čuje te pesme na koncertima. Ja ću izaći s novim albumom, momci imaju bend “Guerilla mainstream” sa dva nova singla. U mojim očima to nije ništa previše dramatično. Razumem naravno da je “Hladno pivo“ bend koji je obeležio nečije prve poljupce, prve tuče, prve izlaske… Nas četvorica smo se dogovorili da će i jedni i drugi moći da izvode pesme, ne smemo da koristimo ime “Hladno pivo”. 

 

Prvi solo album “Nježno đonom” koji je najavljen pesmom Mala, izašao je u maju ove godine, sa 12 numera koje ćemo imati prilike da čujemo 22. Jula u Paraćinu, na Energija Festivalu, zajedno sa svim starim hitovima koje svi volimo.

 

Iste večeri, na Live bini nastupiće i sastav Stereo Banana, kao i naš najbolji Red Hot Chilli Peppers tribute bend – Ritam, Sex i ja.

 

Više informacija o ovogodišnjim nastupima i kupovini ulaznica možete naći na zvaniničnim kanalima festivala na društvenim mrežama, kao i na zvaničnom sajtu festivala https://energijafest.rs.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format