Još 13 žrtava korone u Srbiji, u Pomoravlju najviše zaraženih u Jagodini


U poslednjih 24 sata u Srbiji su potvrđena 344 nova slučaja korona virusa, a preminulo je još 13 osoba. Testirano je 8.659 osoba, pozitivno 344. U prethodnih 24 sata hospitalizovane su 203 osobe, na respuratorima je trenutno 170 osoba.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je danas izjavio da je od kovid 19 obolelo i 70 zdravstvenih radnika i oni se nalaze na bolničkom lečenju, dok je još 500 pozitivno na korona virus i nalazi se u izolaciji

Na teritoriji Pomoravskog okruga u protekle dve nedelje na prisustvo Sars-Cov-2 virusa testirane su 192 osobe od čega je pozitivno 80, a za 67 lica se čekaju rezultati.
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Ćuprije, od početka jula meseca, od ukupno 259 uzorkovanih, u Pomoravskom okrugu testirane su 192 osobe, od kojih je 80 zaraženo korona virusom. Najviše ih je u Jagodini – 37 lica.

Najviše testiranih je iz Jagodine, gde je od 73 testiranih pozitivno 30, negativno 43, dok se za 27 osobe čekaju rezultati. U Ćupriji je u isto vreme testirano 46 osoba, pri čemu ima 20 pozitivnih, 26 negativnih, a za 21 lice se rezultati tek očekuju. U Paraćinu je zbog sumnje na prisustvo koronavirusa uzeto 55 uzoraka, testirane su 43 osobe, od toga je pozitivan nalaz imalo 15 lica, a rezultati se čekaju za još 12 testiranih.

U Svilajncu su brisevi uzeti od 20 lica. Testirano je 18 lica, polovina je pozitivna na koronavirus, a za dve osobe se rezultati čekaju. U Despotovcu su brisevi uzeti od četiri lica koja odgovaraju definiciji slučaja. Testirano je jedno lice kod kog nije potvrđeno prisustvo virusa, a rezultati još troje uzorkovanih se tek očekuju. U Rekovcu je uzorkovano 13 osoba, od čega je testirano 11 njih. U šest slučajeva zabeleženo je prisustvo koronavirusa, dok za dve osobe rezultati još uvek nisu poznati, kaže se iz Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji a prenosi TV Pomoravlje.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
2
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format