GRKOVIĆ: UKINUĆEMO PUTOVANJA U BEČ I PARALIJU


Aleksandar Grković kandidat za predsednika skupštine Grada Jagodina ispred koalicije Bunt Prava Jagodina objavio je 8 tačaka paketa socioekonomskih mera za borbu protiv svetske ekonomske krize nastale pandemijom Korona virusa, a koje će Prava Jagodina sprovesti po dolasku na vlast a po smeni vlasti Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke.

  1. Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru lokalne samouprave, kao što je to u vanrednom stanju pokušala aktuelna vlast.
  2. Svi radnici javnog sektora lokalne samouprave koji imaju rešenja na određeno dobiće rešenja na neodredjeno radno vreme uz uslov da se poštovala zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i da su konkursi bili validni a ne stranački.
  3. Ukidaju se putovanja u Beč i Paraliju jer ne donose nikakve ekonomske efekte već samo trošak, a privatni darodavci novaca za ova putovanja biće usmereni da za taj novac otvore nova radna mesta koja će lokalna samouprava subvencionisati sa dve godine otpisa 50% poreza na plate za svako novotvoreno radno mesto.
  4. Ući će se u masovne javne radove uvodjenja vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji svih gradskih i seoskih mesnih zajednica što će obezbediti oko 500 novih radnih mesta. Radovi će se finansirati iz pretpristupnih fondova Evropske Unije i grantova EBRD-ija odredjenih za Srbiju za prevazilaženje ekonomske krize izazvane Kovidom 19.
  5. Prve dve godine mandata i trajanja ekonomske krize podeliće se ujesen svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po 20 litara nafte za setvu.
  6. Odradiće se nova socijalna karta i po istoj će se najsiromašnijima obezbediti besplatan ogrev za zimu tokom trajanja svetske ekonomske krize.
  7. Tokom trajanja ekonomske krize najsiromašniji biće oslobodjeni plaćanja komunalija smeća, vode, i otpadnih voda u zimskim mesecima.
  8. Tokom dve godine trajanja krize najsiromašniji će biti oslobodjeni plaćanja lokalnih poreza.

Grković je potom rekao da će politička odluka koja će pratiti navedene mere biti ona da će Prava Jagodina smeniti sve načelnike gradske uprave i direktore lokalnih javnih preduzeća, ustanova kulture, sporta i turizma te da će se za imenovanje novih načelnika i direktora raspisati konkurs gde će najbitnije tačke istog biti da su kandidati vanstranačke ličnosti i stručnjaci za mesta za koje se konkurs raspisuje. Aleksandar Grković kandidat je za predsednika skupštine grada na izbornoj listi pod rednim brojem dva pod nazivom „Bunt Prava Jagodina Dušan marković, Aleksandar Grković Aleksandar Racić


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format