ERIĆ: POČINJE DA SE POVEĆAVA BROJ ZARAŽENIH U PARAĆINU I JAGODINI


Na sajtu opštine Ćuprija je postavljena izjava predsednika ove opštine Ninoslava Erića gde kaže da se za sada situacija u Ćupriji stabilizovala i da su vesti o epidemiji sa korona virusom bolje nego prethodnih dana, ali i izrazio bojazan od novog talasa zaraze koji bi mogao da dođe iz susednih gradova.

Erić tvrdi da su u Ćupriji preduzete radikalne mere u borbi protiv korona virusa

Govoreći danas za informativne programe televizija „Pink“ i „Hepi“, Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija i komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je da se situacija u centralnoj pomoravskoj lokalnoj samoupravi stabilizovala, da su vesti o epidemiji sa korona virusom bolje nego prethodnih dana, ali i izrazio bojazan od novog talasa zaraze koji bi mogao da dođe iz susednih gradova.

„Ono što me plaši je da u Ćupriji situacija može da eskalira, pre svega zbog okolnih gradova. Tamo trenutno ima manji broj zaraženih, ali koliko dobijam informacije od Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, počinje da se povećava broj zaraženih u Paraćinu i Jagodini, i nadam se da su štabovi u ove dve susedne lokalne samouprave odradili one stvari koje smo mi odmah preduzeli u ovom našem radikalnom pristupu.“

Erić je istakao da je Infektivno odeljenje Opšte bolnice Ćuprija mesto gde prvo dolaze zaraženi iz celog Pomoravskog okruga, a da su tokom vikenda stručnjaci Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ edukovali medicinske sestre iz zdravstvenih institucija, pre svega iz domova zdravlja svih šest lokalnih samouprava okruga, kako bi što više uzoraka bilo prikupljeno.

„Moram da naglasim da Zavod za javno zdravlje „Pomoravlje“ odlučuje kome se radi analiza. Ne može svako da bude uzorkovan. Svakako je povećan broj testova koji se radi, ali se nalozi za uzimanje uzoraka izdaju za one one koji su bili u kontaktu sa zaraženima i, naravno, uzorkuju se oni koji već imaju neke karakteristične probleme vezane za koronu“, rekao je Ninoslav Erić, dodavši da će dezinfikovanje ulica i saobraćajnica u Opštoj bolnici biti nastavljeno „čim vremenske prilike to dozvole, za dva-tri dana“.


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
2
lol
omg omg
2
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format