DVOJICA PARAĆINACA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM SE OSEĆAJU DOBRO


Paraćinci zaraženi virusom Covid-19 se trenutno nalaze na infektivnoj klinici u Kragujevcu i kako saznaje Portal035 osećaju se dobro. Pročitajte kakve su simptome imala ova dva mladića pre nego što su se javila lekarima, i kakve savete za građane ima rođena sestra jednog od njih.

Dva Paraćinca kod kojih je prvo lociran Covid-19 se nalaze na infektivnoj klinici u Kragujevcu i kako saznaje Portal035 osećaju se dobro. Peđi su lekari rekli da je najgore prošlo i nada se da će uskoro da ga puste na kućno lečenje, dok Pave ima blago pojačan kašalj. Dona Sekulović rođena sestra Pava mladića zaraženim virusom Covid-19 je preko svog fejsbuka dala puno zanimljivih detalja o ovom virusu koje bi svako trebao da upamti:
“Stanje mog brata trenutno je očekivano pogoršano i tipično za ovu vrstu gripa. Kašalj koji ima postaje sve jači i suvlji , iritira i nadražuje pluća pa mu to stvara otežano disanje i povišenu temperaturu.
Iz razgovora sa epidemiolozima i doktorima , kao i prema analizama, dotični tvrde da je inkubacija trajala oko 5-7 dana i da je moj brat virus verovatno i nepotvrđeno dobio u svom gradu, a da je broj zaraženih i onih koji ignorišu simptome alarmantno veliki.
Utičite na ljude oko vas , prijavite ih i zaštitite vaše porodice i sebe!” napisala je Dona Sekulović.
Dona je objasnila i koje je simptome imao njen brat pre nego što se javio lekarima:
-Prvog dana virus ga je “oborio” , blago povišenom temperaturom, 37,3, (2,3,4) suvim i irtirajućim kašljanjem , dijarejom koja je trajala jedan dan i jakom glavoboljom.
Drugog dana imao je iste simptome bez dijareje. Trećeg dana , nije imao povišenu temperaturu, ali je imao samo suvi kašalj , bez dijareje. Četvrtog dana, danas, stanje mu se pogoršava, dobija povišenu temepraturu , dijareju , glavobolju i puno jači , bolniji i intenzivniji kašalj kao i disanje sa smanjenim kapacitetom pluća (plitak dah).


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format