MITIĆ: CEO DRŽAVNI APARAT SE USTREMIO NA POKRET “SVI ZA PARAĆIN”


Kako kažu iz “Svi za Paraćin” već nedelju dana traje najsurovija medijska kampanja prema ovom pokretu gde se preko portala i na društvenim mrežama najavljuju hapšenja direktora, gde je poreska policija, odeljenje za borbu protiv korupcije iz Kraljeva, kriminalistička policija već nedeljama u JP Vodovod, JKP Paraćin, PU Bambi kao i u privatnim firmama odbornika Ljubiše Rajića ili člana opštinskog veća Slobodana Miloševića.

Predsednik SO Paraćin Dragan Mitić

Ovakva kampanja protiv jedne lokalne organizacije je nezabeležena u Srbiji tvrde u pokretu “Svi za Paraćin” a lider ovog pokreta i predsednik skupštine opštine Paraćin Dragan Mitić je na današnjoj skupštini između ostalog rekao: “Ceo državni aparat se ustremio na odborničku grupu pokreta Svi za Paraćin, imamo kontrolu u 5 preduzeća, što privatnih, što javnih ustanova” , a sve se to po Mitićevim rečima dogodilo posle odborničkog pitanja koje je postavila odbornica Tanja Cincović gde je pitala unutrašnju kontrolu policije, da li načelnik policije Stojinović i poverenik SNS Mihić primoravaju lokalne privrednike da lažno svedoče protiv direktora iz ovog pokreta. Mitić je dalje naglasio: “Mi čak osećamo i počastvovano time jer to samo pokazuje kolika je snaga pokreta Svi za Paraćin i koliki strah neki imaju”.

Skoro kompletna paraćinska privredna elita je 2016. podržala pokret “Svi za Paraćin”

Da podsetimo pokret “Svi za Paraćin” je 2016. godine izašao na izbore sa Forumom paraćinski privrednika na čijem su čelu bili Radiša Savić i Milan Ilić koji su nakon izbora zbog neslaganja sa Mitićem da se pravi koalicija sa Sašom Paunovićem protiv koga su sve vreme kampanje bili usmereni, napustili ovaj pokret i priključili se Srpskoj naprednoj stranci. Mitić je u tom trenutku napravio mudar politički potez i umesto gubitnika na izborima Jovicu Rajića podržao Sašu Paunovića gde je po koalicionom sporazumu dobio JP Vodovod, JKP Paraćin, Sportski Savez i Predškolsku ustanovu Bambi, koliko je to tada bilo politički racionalno toliko je sada veliki balast jer u svim navedenim preduzećima i ustanovama nedeljama ne izlazi policija što teško može da bude puka slučajnost već produkt političkog “rata” opštinske i republičke vlasti. Dok opoziciona SNS kaže da je u tim preduzećima ogroman kriminal i korupcija iz pokreta “Svi za Paraćin” poručuju da su prošli sve inspekcije i revizorske kontrole i da je poslovanje ustanova i preduzeća za koje ovaj pokret snosi odgovornost apsolutno čisto i u skladu sa zakonom. Kako će se ovaj rat republičke i lokalne vlasti završiti možemo samo da naslućujemo ali činjenica je da je grad duboko podeljen i da se sa lažnih nepotpisanih portala prave duboke podele među narodom što u perspektivi može da dovede do ozbiljnih posledica kako političkih tako i bezbednosnih. Interesantno je prepucavanje odbornika “Svi za Paraćin” sa glavešinama lokalne policije pogotovo ako se zna da je dojučerašnji član ovog pokreta bio Siniša Milojević penzionisani načelnik SUP-a u Paraćinu koji je pre 2 meseca prešao u SNS a nakon toga ekspresno smenjen sa mesta predsednika nadzornog odbora JP Vodovod, takođe su interesantni i napadi SNS za korupciju na ovo javno preduzeće gde je do juče nadzor vršio sada njihov istaknuti član. Paraćinske političke prilike su toliko isprepletene da mogu da ih razmrse samo lokalni izbori koji su najavljeni za početak aprila 2020. godine.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format