ŠTA STOJI IZA SUKOBA OPŠTINE PARAĆIN I LOKALNE POLICIJE?


U prethodnih nedelju dana sukob između opštinske vlasti i lokalne policije doživljava kulminaciju gde se “argumenti” umesto u institucijama sistema iznose po portalima i lažnim FB stranicama i gde niko ne može da pretpostavi šta je sledeće u svoj ovoj agoniji koja se sručila na Paraćin u poslednjih par godinu kada su nekad bliski saradnici rešili politički da se raziđu.

Načelnik policijske stanice u Paraćinu Dragan Stojinović i predsednik opštine Saša Paunović su do sada bili i više nego u korektnim odnosima pa čak i u odnosima koji nisu svojstveni za ove dve grane vlasti, a sličan je slučaj i sa predsednikom skupštine Draganom Mitićem ali kako se sukob između Paunovića i naprednjaka razvijao tako je i distanca između opštine i lokalne policije bivala sve veća. Sukob koji već neko vreme tinja kulminirao je na 67. sednici skupštine opštine Paraćin kada su odbornici vlasti na usvajanje skupštini predali “pismo” gde se između ostalog navodi da se privrednici koji sarađuju sa javnim službama pozivaju u prostorije policije, prostorije SNS-a, vikendice na Grzi ili neko drugo “skrovito mesto. U ovim prostorijama, dočekuje ih navodno, „mešoviti partijsko policijski tim“, sastavljen od lica koja se predstavljaju kao inspektori iz Paraćina ili najviši predstavnici policijske stanice iz Paraćina, zatim lica koja se predstavljaju kao „kolege iz Niša“, a u društvu jednog od poverenika SNS-a. Od privrednika se traži da „prizna“ da je „davao novac rukovodiocu javnog preduzeća ili ustanove“ ili drugom licu koje ima neka javna ovlašćenja. Ukoliko ne „prizna“, a do sada niko nije priznao, najpre mu se preti potpunim uništenjem firme, putem inspekcija, policije, državnih službi, kriminalaca koji će „doći iz Beograda“, kaže se u ovom “pismu” za koje je glasalo 35 odbornika SO Paraćin.

Nadovezujući se na ovo pismo odbornica pokreta “Svi za Paraćin” Tatjana Cincović je postavila pitanje unutrašnjoj kontroli policije i čak imenima označila neke ljude a među njima i načelnika policije Stojinovića:
-Da li je tačno da načelnik Policijske stanice u Paraćinu, Dragan Stojinović, zatim, poverenik Srpske napredne stranke u Paraćinu, Zdravko Mihić i nepoznato lice koje se predstavlja kao «kolega iz Niša», pozivaju na sastanak na lokacijama zaklonjenim od javnosti, paraćinske privrednike koji sarađuju sa javnim preduzećima i ustanovama, prete im uništavanjem poslovanja ukoliko ne daju lažno priznanje da su davali mito rukovodiocima tih javnih preduzeća i ustanova.” rekla je tada odbornica Cincović ali nije pomenula odakle joj takva saznanja, o kojim privrednicima je reč i da li je o ovim dešavanjima ikad obaveštena policija ili tužilaštvo.
Nakon ove skupštine već sutra dan policija ulazi u neke sportske klubove i preduzeća ali nikako ne možemo da znamo da li su čelnici opštine znali za ovu akciju policije pa su je predupredili sednicom skupštine da bi predstavili kako država sprovodi represiju prema jednom od retkih opozicionih gradova ili je pak policija posle iznošenja ozbiljnih optužbi na sednici lokalne skupštine krenula u odmazdu protiv lokalne samouprave. Interesantna je podatak da je dugogodišnji načelnik policije Siniša Milojević pre nekoliko nedelja pristupio Srpskoj naprednoj stranci a svega par dana nakon toga ekspresno smenjen sa mesta predsednika nadzornog odbora JP Vodovod. Takođe je neverovatno da policija i tužilaštvo već nedelju dana nakon održavanja 67. sednice SO Paraćin nisu pokrenuli istragu da se utvrdi istinitost “pisma” koje su odbornici usvojili, jer onakve optužbe zahtevaju ozbiljnu istragu kako bi se uznemirena javnost upoznala sa realnim činjenicama u ovom slučaju koji je potresao Paraćin.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format