ODBORNICI VEĆINE U PARAĆINU “OBJAVILI RAT” DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA


Odbornici SO Paraćin usvojili su na današnjoj sednici “Otvoreno pismo” kojim će se obratiti javnosti. Odbornička većina u SO Paraćin tvrdi da su svakodnevno izloženi pretnjama, ucenama i da SNS sve to radi u saradnji sa policijom i državnim aparatom. Ovo pismo je usvojeno sa 35 glasova a ruke za to su podigla i 8 odbornika izabranih na listi SNS 2016. godine bez kojih ova odluka skupštine ne bi imala većinu.

U ovom “pismu” se između ostalog navodi da se iznuđuju „priznanja“, za krivična dela koja nisu izvršena, upotrebom mučenja žrtava, protivno konvenciji o ljudskim pravima, kao
i korišćenju autoriteta radnika policije, rukovodilaca policije i sličnih državnih službi i njihovom direktnom uključivanju u „politički rad“.
U pismu su navedene i metode kako se to radi:
“Na osnovu “anonimnih prijava” koje pišu, predstavnici povereništva SNS-a, organizuju se policijske provere saradnje preduzeća i preduzetnika koja po prirodi svoje delatnosti sarađuju sa javnim preduzećima i ustanovama.
Ukoliko se ne pronađu nikakvi nedostaci, koji bi se mogli iskoristiti u sledećoj fazi za iznuđivanje priznanja neosnovanim pritvorom, privrednik koji sarađuje sa javnom službom poziva se navodno u prostorije policije, prostorije SNS-a, vikendice na Grzi ili neko drugo “skrovito mesto”.
U ovim prostorijama, dočekuje ih navodno, „mešoviti partijsko policijski tim“, sastavljen od lica koja se predstavljaju kao inspektori iz Paraćina ili najviši predstavnici policijske stanice iz Paraćina, zatim lica koja se predstavljaju kao „kolege iz Niša“, a u društvu jednog od poverenika SNS-a.Od privrednika se traži da „prizna“ da je „davao novac rukovodiocu javnog preduzeća ili ustanove“ ili drugom licu koje ima neka javna ovlašćenja.
Ukoliko ne „prizna“, a do sada niko nije priznao, najpre mu se preti potpunim uništenjem firme, putem inspekcija, policije, državnih službi, kriminalaca koji će „doći iz Beograda“.
Ovakvo priznanje, ukoliko se iznudi, iskoristilo bi se opet za sledeću fazu, za iznuđivanje „priznanja“ neosnovanim pritvorom.”U pismu je dalje navedeno da su dve odbornice ostale bez posla, jer za njih više nije bilo mesta u državnim ustanovama u kojima su radile, a na njihova mesta su došle radnice bez potrebnih kvalifikacija. Za reč se javila i odbornica Tatjana Cincović koja je nedvosmisleno rekla da je dobila otkaz u ustanovi u kojoj radi jer nije htela da pređe u SNS. Predsednik SO Paraćin Dragan Mitić je izjavio da je jedan odbornik u petak rekao direktori vrtića Ivoni Mihajlović da je bolje da pređe gde treba jer će u suprotnom policija da joj dođe u kontrolu, danas se to i desilo, naveo je Mitić. Odbornik JS Danijel Miletić je naglasio da se i njemu slično dešavalo kad je 2013. godine izašao iz vlasti i da mu je tad posle 7 godina rada otpuštena supruga sa posla i da je on takođe imao pritiske od današnje vladajuće većine. Drugi odbornik JS Goran Dinić je takođe optužio sadašnju vlast zbog situacije u kojoj se našao kada je 2002. godine smenjen sa mesta direktora Direkcije za izgradnju. Za ovu odluku su glasali odbornici sa liste “Saša Paunović, Sigurno napred”, GG “Svi za Paraćin”, “Pokreta za selo i grad”, “Novog Koncepta”, kao i dve odborničke grupe sastavljene od odbornika koji su napustili SNS. Za odluku su glasale i sve 3 odbornice iz nove odborničke grupe koju čine bivše odbornice “Ruske stranke”, SDPS i SPS. Odbornici “Zdrave priče” nisu prisustvovali skupštini.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format