ŠTRAJK UPOZORENJA ZAPOSLENIH U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD


Zaposleni u svim radnim jedinicama Centra za socijalni rad u Paraćinu su danas stupil u jednočasovni štrajk upozorenja zbog kako se navodi nedavanja saglasnosti Ministarstva za rad na postavljanje direktora u ovoj ustanovi.

Dok iz opštine tvrde da su uputili niz zahteva Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja da daju saglasnost na postavljanje vd direktora koji bi potpisivao plate radnicima, nabavku potrepština za socijalno ugrožene među kojima su i lica ometena u razvoju i lica sa mentalnim poremećajima u Domskom odeljenju u Izvoru.
Lokalni SNS smatra da je ministarstvo još februara ove godine dalo saglasnost da skupština opštine Paraćin postavi na mesto direktora Centra za socijalni rad Danijelu Simić diplomiranu pravnicu iz Paraćina koja je kako oni kažu jedina od svih kandidata ispunjavala uslove konkursa.
Ovakve navode naprednjaka na poslednjoj sednici skupštine opštine opovrgao je predsednik opštine Saša Paunović koji je tada rekao da je ministarstvo dalo saglasnost za osobu za koju opština Paraćin nikad i nije tražila saglasnost i da po zakonu opština kao osnivač ove ustanove predlaže ministarstvu kandidata za direktora.
Nedavno su oditelji dece ometene u razvoju koji svakodnevno koriste Dnevni centar gde borave tokom celog dana, molili da se ovaj problem reši jer nema ko da potpiše nabavku goriva kako bi korisnike sa mentalnim poremećajima i invalide vozili na terapiju. I dok se opština i Republika prepucavaju šta je čija nadležnost oni najugroženiji trpe nesagledive posledice.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format