NAČELNICI TUŽILAŠTVO NUDI NAGODBU, ZA SUTRA ZAKAZANA HITNA SEDNICA SO PARAĆIN


Prema izvorima Portal035 danas privedenoj načelnici opštinske uprave u Paraćinu D.R. ponuđena je nagodba o priznaju krivice 9 meseci uslovne kazne i 2 meseca nanogice.

Povodom privođenja D. R. i drugih sličnih događaja u Paraćinu u poslednjih par meseci predsednik skupštine opštine Paraćin Dragan Mitić je za sutra zakazao hitnu sednicu skupštine opštine na kojoj će jedina tema biti: Donošenje zaključaka povodom sistematske opstrukcije rada opštinskih službi zloupotrebom ovlašćenja od strane državnih organa. Po svemu sudeći nastavlja se rat opštinske i republičke vlasti gde su najveći gubitnici građani Paraćina a taoci sukoba svi funkcioneri lokalne samouprave.

Kako se sumnja, D.R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu. S.Đ. i tridesetpetogodišnja žena su, kako se sumnja, sačinjavali neistinite izveštaje da su ove dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odeljenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin. Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavljale poslove u ovim privrednim subjektima, navodi MUP.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format