MEDIJIMA BLISKIM NAPREDNJACIMA POLA BUDŽETA ZA INFORMISANJE TVRDI PAUNOVIĆ


Narodni poslanik DS-a Radoslav Milojičić na društvenim mrežama je kritikovao Paunovića zbog ovakve raspodele sredstava i optužio ga da novac daje “najkriminalnijim” likovima iz SNS

Nakon saopštenja povereništva SNS Paraćin u kome se između ostalog navodi da: “9 miliona dinara iz opštinskog budžeta ide poslušnim medijima i da su novac na konkursu za finansiranje medija koji je raspisala opština Paraćin dobili samo mediji koji su u prethodnom periodu pisali isključivo hvalospeve o radu lokalne samouprave i mučki napadali opoziciju u Paraćinu”, oglasio se danas i predsednik opštine Paraćin koji je naveo da je 44% novca iz budžeta dobio Kanal M, koga Paunović smatra medijim bliskim naprednjacima.
“Najveći deo para na konkursu za informisanje i ove godine (44%) dobio je “Kanal M” koji je u vlasništvu lica za koja se u medijima tvrdi da su bliska SNS. Toliko o slobodi medija na lokalu i kredibilnosti tvrdnji lokalne opozicije iz povereništva SNS”, napisao je na svom fejsbuku predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i dalje naveo:
“Ostala sredstva podeljena su za 26 drugih projekata, a među njima i “Kopernikus”, “Dnevnik” Novi Sad, nekoliko medija iz Niša što će reći 50% su dobili mediji koji su “skloni” SNS. E sad što neće da objavljuju laži SNS povereništva…”
Kanal M je prodat krajem juna prošle godine kada je Paunović za N1 izjavio:” Tvrdim da Kanal M nije prodat zbog poslovne odluke vlasnika, već zbog pritisaka kojima je bio izložen”. Prodajii Kanala M je prethodilo saopštenje za javnost poslovnog sistema “Mihajlović” u kome se vlasnik ogradio od funkcionera lokalne vlasti:
“Kako bismo ostali objektivni u našem izveštavanju i kako bi smo blagovremeno istinito informisali građane Paraćina moramo da se ogradimo od lokalne vlasti u opštini Paraćin. Zbog afera u koje su uključeni lokalni funkcioneri bliski predsedniku opštine Paraćin i potpredsedniku DS Saši Paunoviću, PS Mihajlović i RTV Kanal M naglašavaju da ne žele da budu saučesnici u neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva Paraćina”, saopšteno je tada.
Novi vlasnik paraćinske radio-televizije Radoica Milosavljević je 2015. godine kupio osam srpskih medija, od kojih su dva, u međuvremenu ugašena, jedna privatizacija je poništena, a ni u jednoj nije obavljeno obavezno investiranje, navedeno je tada na portalu TV N1. Interesantno je da se u prepisku na Paunovićevom privatnom FB profilu uključio i narodni poslanik DS-a Radoslav Milojičić Kena koji je u oštroj polemici optužio Paunovića da je novac dao Gašićevom čoveku (Bratislav Gašić, direktor BIA)
“Ne, nego poslanik NE MOZE DA VERUJE DA ZAMENIK PREDSEDNIKA DS DAJE NOVAC MEDIJIMA KOJE VODE NAJKRIMINALNIJI LIKOVI I CLANOVI SNS a ovamo se kao ne daju izjave informeru i ne ide se na pink ali novac Gasicevom najblizem saradniku koji je vlasnik 19 medija po Srbiji moze, malo je zbunjujuce” napisao je Milojičić. Paunović je odbacio ove tvrdnje uz opasku da se novac u opštini Paraćin deli isključivo na javnim konkursima uz nadzor stručnih komisija. Najzanimljivije u ovoj polemici je da se Paunović nalazi na funkciji zamenika predsednika DS a da je Milojičić narodni poslanik iste stranke.
Da podsetimo da su tabloidi bliski SNS-u nedavno objavili nezakonit snimak privatnog razgovora Saše Paunovića i radnice centra za socijalni rad, gde se predsednik opštine pozvao na dogovor sa premijerkom i šefom BIA zbog pravne dokumentacije oko imenovanja direktora Centra za socijalni rad.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format