OPŠTINA SVILAJNAC APSOLUTNI ŠAMPION NOVOSADSKOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA


Na 90. Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu opština Svilajnac osvojila je pehar za apsolutnog šampiona u govedarstvu.

Ovo prestižno priznanje novosadskog sajma opština Svilajnac osvajala je pet puta u poslednjoj deceniji, a pobednički pehar primio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović:
„Naši stočari rade odličan posao, ne samo na uzgoju simentalaca, već i na promociji Svilajnca, iza čega stoji veliki rad. Čestitam svim načim učesnicima jer su, i pored veoma teških okolnosti i problema u stočarstvu, uspeli da održe kvalitet, dođu na Sajam i predstave najbolja grla u zemlji. Opština svake godine ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, nasipanje poljskih puteva, direktnu pomoć poljoprivrednicima, a ove godine radimo projekat navodnjavanja 1046 hektara resavske celine, tako da su ovo rezultati decenijskog ulaganja u poljoprivredu“ – izjavio je Milanović i uručio po 30.000 dinara od opštine Svilajnac svim učesnicima na Sajmu.

Resavski farmeri tradicionalno su osvojili veliki broj priznanja i nagrada. Dragiša Nikolić osvojio je srebrni šampionski pehar za kolekciju junica, zatim u kategoriji starijih junica prvo i drugo mesto i nagradu za šampionsku junicu i prvu pratilju osvojila su grla Dragana Todorovića iz Dublja, dok su treće mesto i bronzanu medalju osvojile junice Dragiše Nikolića iz Svilajnca i Nikole Milenkovića iz Kušiljeva. U kategoriji mlađih junica Dušica Aćimović iz Lukovice osvojila je bronzanu medalju.
Takođe, pehar Novosadskog sajma i srebrnu meddalju za izloženu kobilu osvojio je odgajivač Milan Rajković iz Svilajnca.
Ove godine povodom obeležavanja jubileja od 90 godina Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu plaketu za dugogodišnje izlaganje i prisustvo na Sajmu dobio je Vladan Rajković iz Svilajnca.
Upeh na Sajmu ove godine postigli su i pčelari sa teritorije naše opštine, koji su osvojili nekoliko priznanja. Najvišu ocenu i nagradu za kvalitet osvojio je pčelinjak Despot iz Đurinca za bagremov med. Zadruga „Svilamed“ dobitnik je zlatne medalje za dizajn ambalaže, a pčelinjak „Medena“ Grabovac Ljiljana Nikolić osvojio je zlatnu medalju za kvalitet.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format