POKS POZVAO GRAĐANE DA IZAĐU NA REFERENDUM I ZAOKRUŽE NE


Saopštenje Opštinskog odbora Pokreta kraljevine Srbije u Paraćinu, koje je potpisa lokalni lider ove stranke Nemanja Radomirović.

“Svaka demokratska država ima tri grane vlasti: Zakonodavnu ( Narodna skupština), izvrsnu ( Vlada ) i sudsku ( sudovi koji primenjuju zakone ). U državi mora da postoji odvojenost te tri grane vlasti ali i međusobna kontrola i ravnoteža, što je do sada bio slučaj. Na referendum treba reći NE, jer sudska vlast ne sme biti otuđena grana vlasti, bez ikakve kontrole koja sama sebi odgovara. Mi već sada imamo u većini sudova po nekoliko generacija sudija iz jedne porodice. Stvara se jedno otuđeno sudstvo, bez ikakve kontrole koje može da krši zakon, da bude totalno korumlirano i da ne odgovara nikome već samo sebi. Ako bi prepustili sudijama da sami biraju sudije birali bi svoju decu, članove porodica, prijatelje ili one koje im nalozi krupni kapital. Do sada ni jedan sudija nije odgovarao za krivično delo, kršenje zakona od strane sudije,, a ako bi prošao referendum tek tada ni jedan sudija nikada, nikome, ne bi odgovarao i otvorio bi se prostor za totalno odsustvo ma kakve vrste kontrole nad radom sudova.

Moramo da primetimo da je upadljivo ćutanje takozvanih lokalnih pokreta iza kojih stoje najvažniji činioci bivše vlasti, što demaskira njihov kvaziopozicioni potencijal i jasno ih svrstava u grupu političkih šiičardžija i prostih interesdžija. Građani to prepoznaju i poverenje poklanjaju Pokretu obnove Kraljevine Srbije kao nekom ko razume i brani interes svakog patriotski nastrojenog građanina Paracina i cele opštine.” kaže se u saopštenju Opštinskog odbora Pokreta kraljevine Srbije u Paraćinu.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format