Strukovni medicinski smerovi u Paraćinu


Studijski programi Zdravstvena nega, Fizioterapija i Radiologija (strukovne studije, 180 ESPB, 3 godine) Visoke strukovne škole – Internacionalni centar za profesionalne studije iz Beograda (ICEPS) organizovani su od ove, 2020/21 školske godine po pitanju stručne (kliničke) prakse i u Paraćinu:

Visoka škola ICEPS i Opšta bolnica Paraćin potpisale su ugovor o saradnji koji će omogućiti efikasniji i lakši način studija, kao i velike uštede studentima paraćinskog regiona. Za studente koji teorijskoj nastavi ne mogu prisustvovati, omogućeno je praćenje putem snimljenih predavanja.
Studijski program je akreditovan u Republici Srbiji.
Shodno nastojanju pridruživanja Srbije zemljama EU, nameće se i zahtev dostizanja nivoa trogodišnjeg obrazovanja medicinskih sestara u većem broju (30%), a time i generišu razlike u pravima, obavezama, mogućnostima napredovanja i dr. između strukovnih medicinskih sestara i sestara sa završenom srednjom školom („nedovateljica“ u zemljama okruženja).

Visoka škola ICEPS zato omogućava i doškolovavanje aktuelnih medicinskih sestara (koje su u radnom odnosu) pod posebnim pogodnostima za zaposlene osobe (npr. obavljanje kliničke prakse u zdravstvenoj ustanovi), kao i nastavak studija studenata koje su ranije bili započeli studije, uz priznavanje ispita/vežbi koje su nekada odslušali.

Za one koji su zainteresovani za dalje usavršavanje, ICEPS pruža mogućnost nastavka studija u vidu master strukovnih studija Zdravstvena nega (+ 120 ESPB). Zbog ujednačenog fondova časova sa Evropskom direktivom, diploma ICEPS-a lako se i nostrifikuje i u slučaju želje studenata za usavršavanjem u inostranstvu.
Upis je u toku, a veličina i poštovanje prema zdravstvenim radnicima vide se sada više nego ikada. Kancelarija za informacije u Paraćinu nalazi se na adresi Branka Krsmanovića 47, a sve informacije možete dobiti putem sajta www.iceps.edu.rs, na telefone info-centra u Paraćinu (035/562-363, 062/666-010), kao i na telefone centrale u Beogradu (011/6555 190, 064/6429 086).


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format