ALEKSOPULOS: Pokrećemo inicijativu za formiranje fakulteta za medicinske sestre u Ćupriji


Predsednik Srpskog lekarskog društva podružnica Pomoravlje i predsednik Sindikata obrazovanja Akademije vaspitačko – medicinskih strukovnih studija Kruševac, dr sci. med. Hristos Aleksopulos, uputio je demant na tekst “Biljana Ilić novi direktor VMŠ u Ćupriji?” koji je objavljen u četvrtak 21.05.2020 na Portalu035 . Saopštenje profesora Aleksopulosa prenosimo u celosti.

“Akademija vaspitačko-medicinskih strukovnih studija se osniva pre godinu dana, spajanjem tri visoke škole iz Kruševca, Aleksinca i Ćuprije. Po odluci reforme o visokom obrazovanju svi direktori se razrešavaju dužnosti. Netačna je informacija da će škola u Ćupriji dobiti novog direktora jer je za sedište Akademije izabran Kruševac, a Ćuprija postaje samo jedan od tri odseka.

Kao poslednji direktor VMŠ u Ćupriji bio sam izabran na konkursu i u okviru autonomije škole. Mene su izabrali profesori, nenastavno osoblje i predstavnici studenata, a ne kako vi tvrdite – političari. Ovu činjenicu dobro zna svako ko je dobronameran u Ćupriji, a i šire u Srbiji. Visoka medicinska škola strukovnih studija bila je simbol Ćuprije i od vitalnog značaja za njen razvoj.

Kao direktor sam svaku odluku donosio po zakonu i svaka odluka je prošla kontrolu Saveta škole, tako da ne postoji mogućnost da odgovaram za bilo šta. Nisam ni u kakvom sukobu sa lokalnom samoupravom u Ćupriji, ali kako vidim neko je postao ozbiljno nervozan zbog mog angažovanja da pomognem mladim ljudima okupljenim oko grupe građana “Ja volim Ćupriju”. Nervozni su jer su do sada imali apsolutnu vlast u Ćupriji. Ne razumem zašto se neko, ako je čist, plaši da desetak mladih obrazovanih i sposobnih ljudi uđe u skupštinu i iznese i neko kritičko mišljenje jer je to dobro za demokratiju i za samu Ćupriju u kojoj godinama ne postoji ozbiljna politička grupacija koja bi preuzela ulogu konstruktivne opozicije.

Sledeće nedelje pokrećemo inicijativu za formiranje Fakulteta za medicinske sestre sa sedištem u Ćupriji po direktivima Evropske unije. U okviru saradnje sa Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, čijim stručnim skupovima smo prisustvovali redovno, imali smo priliku da vidimo kako fakultet funkcioniše. Škola koji se nalazi u Evropskoj Uniji predstavlja odličan primer na koji se možemo ugledati i čija iskustva možemo iskoristiti prilikom pokretanja inicijative u Ćupriji.

Ćuprija je moj izbor, u Ćupriji živim i radim 20 godina i ne nameravam nikada da odem. Ja volim Ćupriju, volim Srbiju i boriću se do kraja za istinu, ma koliko ona za nekog bila teška.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
2
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format