ŠEF OBEZBEĐENJA GENERALA MLADIĆA, KOJI JE TOKOM RATA IZGUBIO PORODICU


Kapetan I klase Branislav Puhalo je bio šef ličnog obezbeđenja generala Ratka Mladića, koji je iz vojske udaljen u vreme Borisa Tadića kao oficir Gardijske brigade. Tokom rata je doživeo i ličnu tragediju gde mu je u Beogradu nastradala porodica. Od nedavno ovaj javnosti poznat čovek po fotografijama gde je uvek pored generala Mladića je pristupio “Srpskoj desnici” a njegov dolazak u Paraćin je podelio javno mnjenje.

Puhalo uvek pored svog komandanta

Branislav Puhalo, nekadašnji šef ličnog obezbeđenja ratnom komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću je prošle godine za portal “Srbija Danas” izjavio da će general Mladić u srpskom narodu biti, sasvim sigurno, zapamćen kao ratni heroj i jedan od glavnih ličnosti koji su stvorili Republiku Srpsku. Puhalo se u tom interviju datom portalu “Srbija Danas” osvrnuo i na njegov angažman u “Srpskoj desnici” gde je istakao da je Srpska desnica njegov prirodan izbor: “Reč je o pokretu, koji baštini tradicionalne vrednosti, a koje su i meni veoma bliske. Takođe, Srpsku desnicu čine mladi, obrazovani nekompromitovani ljudi, koji promovišu takve vrednosti. To je takođe bio jedan od razloga za moje pristupanje pokretu, mladost uvek predvodi sa novom energijom. Dobro je biti deo takvog tima.” naglasio je tada Branislav Puhalo. Posebno potresan deo Puhalovog intervjua za portal” Srbija Danas” je pitanje na koje nije znao da nađe reči kojima bi odgovorio, a tiče se lične tragedije koju je proživeo kada je izgubio porodicu, ne saznavši nikad šta se zapravo desilo. Njegova porodica je pod do danas nepoznatim okolnostima nastradala nekoliko meseci nakon navodnog samoubistvo Mladićeve ćerke Ane. I za jednu i za drugu tragediju Puhalo sumnja u obaveštajne službe.

Branislav Puhalo i Miša Vacić danas u Paraćinu

Da podsetimo da je Haški tribunal izrekao prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora. Mladić je osuđen po 10 od 11 tačaka optužnice. On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština (Ključ, Kotor Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča tokom rata u BiH), ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca. Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format