BASTA – EVROPSKI PUT: Pozivam Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji


Pokret “Evropski put- Basta” danas je ponovo pozvao Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, i da time poboljša položaj Beograda po pitanju Kosova.

Predsednik tog pokreta Rade Basta je u saopštenju zatražio da se “hitno uvedu sankcije Rusiji” jer će, kako je naveo, tako biti izbijen jedini argument u pregovorima sa Kosovom da je Srbija “ruski proksi”.

Naveo je da “prištinsko rukovodstvo maksimalno koristi prostor za manipulaciju” koji im je, kako je ocenio, pružila Srbija odbijanjem da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naši zapadni partneri, pre svega SAD i EU, čijem članstvu težimo, jasno su stavili do znanja da je potrebno da se distanciramo od Rusije”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, “jasno su stavili do znanja” i da je potrebno da Beograd uvede sankcije Rusiji kako bi građani Srbije osetili boljitak i kako bi imali više razumevanja za poziciju Beogradu u pregovorima sa Kosovom.

“I sada, dok mi ne znamo na koju ćemo stranu, (predsednik Vlade Kosova Aljbin) Kurti koristi priliku i u razgovorima sa brojnim diplomatama objašnjava kako je Srbija predstavnik Rusije na Balkanu i da podriva miru procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, kazao je on.

Prema Bastinim rečima, zvanični Beograd time radi protiv sebe. “Time što dajemo Kurtiju prostor za manipulaciju, nesumnjivo radimo protiv sebe i zato još jednom pozivam Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji i ubrza naš evropski put”, poručio je Basta.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format