Sestrinstvo manastira Svete Lidije: Vučić primer pravog državnika


Sestrinstvo manastira Sveta Lidija iz Aspravalte, ukupno 44 monahinja na čelu sa duhovnikom manastira arhimandritom Nikanorom boravi u posetu Srbiji u organizaciji Svepravoslavnog nacionalnog saveta i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića.

“Sestrinstvo ovog manastira učinilo je mnogo toga za srpski narod pogotovo u ratnim sukobima .na prostoru bivše Jugoslavije. Više od 10.000 srpske dece od 1993 pa do danas boravilo je u ovom msnastiru tokom leta a u jednom periodu je za decu iz krajine funkciinisala i škola na srpskom jeziku.”

Delegaciju ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

Arhimandrit Nikanor kao i monahinje manastira Sveta Lidija kažu da su oduševljeni kako se Srbija razvila i izgradila u poslednjih nekoliko godina i da to nije više ona srbija u koju su ranije dolazili.

Sestrinstvo na čelu sa svojim duhovnikom posedno ističe da je predsednik Aleksandar Vučić, primer državnika i borca za slobodarsku Srbiju sa vrednostima za koje su se zalagali i život dali slavni srpski preci.

Sestrinstvo ovog grčkog manastira je zadivljeno odnosom države i crkve u Srbiji koji nikad nije bio jači i primer je svim ostalim zemljama na Balkanu i Evropi
Takođe su se zahvalile predsedniku Srbije i njegovoj porodici i saradnicima na dodeli Sretenjskog ordena od pre nekoliko godina, ističući da je Vučić prvi srpski državnik koji se setio da odlikuje ovaj manastir i oda zahvalnost sestrinstvu na svemu što su učinili za srpski narod.” poručuju iz Svepravoslavnog nacionalnog saveta.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format