URUČENI UGOVORI O DONACIJI UČENICIMA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U SVILAJNCU


Danas su u amfiteatru Poljoprivredno – veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac” za 12 učenika Škole uručeni ugovori sa Fondacijom Ana i Vlade Divac o donaciji sredstava iz Fonda za podršku mladim poljoprivrednicima, čije je osnivanje finansijski podržala Opština Svilajnac kroz projekat „Velika mala privreda”. Ovaj projekat finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA. Cilj fonda je da se podrže učenici završne godine poljoprivrednih škola koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.

Svečanom uručenju ugovora učenicima škole prisustvovali su predsednik i predstavnici Opštine Svilajnac, direktor i učenici Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”, predstavnici Projekta Velika mala privreda (USAID, ACDI/VOCA) i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Fond za podršku srednjoškolcima iz Svilajnca osnovan je u februaru ove godine, opština Svilajnac izdvojila je milion dinara, a Fondacija Ana i Vlade Divac 700.000 dinara:

”Ovo je mali ali značajan doprinos da ovi mladi ljudi unaprede svoja gazdinstva, ali i svoje znanje, koje će i praktično primeniti u proizvodnji. Nastavićemo da sarađujemo sa ovim Fondom i u narednim godinama, a ujedno da budemo i primer nekim drugim opštinama kako da se priključe ovom projektu” – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Prema rečima direktorke Fondacije Ana i Vlade Divac Ane Košel, učenici su kroz ovaj projekat, osim finansijske podrške, prisustvovali predavanjima, dobili podršku mentora i naučili da razvijaju poslovni plan:

”Prioritet naše Fondacije je poljoprivreda, naročito ulaganje u mlade poljoprivrednike, ovde u Svilajncu imali smo izuzetnu saradnju koju planiramo da nastavimo. Učenici su nabavili opremu koja je bila potrebna njihovim gazdinstvima kako bi unapredili proizvodnju i imamo stvarno vrednu decu koju ćemo nastaviti da podržavamo” – izjavila je Košel..


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format