U Paraćinu od 2021. godine asfaltirani putevi i ulice u dužini od preko 30.000 metara


U opštini Paraćin su u protekle dve godine asfaltirani putevi i ulice u dužini  od skoro 31.000 metara, što je kako se navodi u biltenu “Naš Paraćin” više izgrađenih puteva nego u periodu od 2015. do 2020. godine.

Nakon veoma dugog perioda, put Drenovac-Pojate dobio je potpuno novi izgled, a vrednost tih radova bila je više od 100 miliona dinara. Takođe, asfaltiran je i put Plana – Lešje, u dužini od 5,5 kilometara, a vrednost ove investicije bila je oko 68 miliona dinara. U proteklom periodu odrađeno je asfaltiranje putnog pravca
Paraćin-Mirilovac u ukupnoj dužini od 4,4 kilometra čija je vrednost radova više od 50 miliona dinara.

U SEOSKIM SREDINAMA IZGRAĐENE SU NOVE ULICE

Na zahtev meštana Čepura, Trešnjevice, Mirilovca, Klačevice, Donjeg Vidova, Svojnova, Šavca, Raševice, Potočca, Lešja i Davidovca izgrađene su potpuno nove ulice, a odrađena je i rehabilitacija sledećih putnnh pravaca i to: Ratare – Gornje Vidovo ukupne dužine od 850 metara i za ovu namenu je izdvojeno više od 12 miliona dinara.  Čepure – Raševica, Donja Mutnica –Klačevica ukupne dužine 700 metara u vrednosti od 12 miliona dinara, Paraćin – Čepure, kao i  glavne ulice u  Donjoj Mutnici dužine od oko 850 metara ukupne vrednosti 21 milion dinara i Raševici dužine od 400 metara – investicije u vrednosti blizu 6 miliona dinara.

Meštani Svojnova napokon, nakon pedeset godina, sada imaju priliku da se ka svojim domovima vozilima kreću po potpuno novoj rekonsturisanoj deonici puta ka selu u dužini od oko 1.300 metara čija vrednost radova iznosi oko 23 miliona dinara.
Konkretno za radove na putu Popovac – Stubica na deonici u dužini od jednog kilometra, koja je bila u najlošijem stanju izdvojeno je oko 15 miliona dinara.
U ataru sela Davidovac u toku su radovi na zameni dela starog glavnog dovoda vode koji od kaptaže u Izvoru vodi ka Paraćinu, odnosno rezervoaru na Karađorđevom brdu. Reč je o najproblematičnoj deonici od 2,3 kilometra od Davidovca do „Kosmaja“, gde je često dolazilo do kvarova i samim tim, do problema u vodosnabdevanju.
Zamena ovog dela glavnog voda od velikog je značaja za vodosnabdevanje naše opštine. U proteklim godinama kvarovi su se najčešće dešavali upravo na ovom potezu i zato je ovo vrlo značajno za sve stanovnike Paraćina. Vrednost ovog projekta je skoro milion evra i predstavlja jednu od kapitalnih investicija. Ove godine radilo se mnogo, rezultati su odlični, uloženo je mnogo novca u infrastrukturu, asfaltirano je i obnovljeno više desetina kilometera puteva i ulica kako u selima tako i u gradu. Ispunili smo obećanja i uradili smo magistralni put do Drenovca, kompletno je rekonstruisan put do Sisevca, urađeni su putevi od Donje Mutnice do Klačevice iod Gornjeg Vidova do Ratara.

OKO 30 MILIONA DINARA IZDVOJENO JE ZA NASIPANJE ULICA

Iz budžeta Opštne Paraćin, u protekle dve godine, idvojena su sredtsva za nasipanje ulica i puteva u dužini od oko 127.000 metara i to u Buljanu, Busilovcu, Donjoj Mutnici, Davidovcu, Drenovcu, Glavici, Golubovcu, Gornjoj Mutnici, na Grzi, u Izvoru, Krežbincu, Lebini, Striži, Tekiji, Trešnjevici, Zabregi, Ribnici i na Karađorđevom brdu. Ukupna vrednost ovih radova je skoro 30 miliona dinara.

IZVOR: Naš Paraćin/ Bilten opštine Paraćin


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format