U Svilajncu počeo 5. Internacionalni kamp ritmičke gimnastike


Svilajnac je ove godine domaćin PETOG KAMPA RITMIČKE GIMNASTIKE u organizaciji Gimnastičkog kluba „EVITA“ uz podršku Opštine Svilajnac, na kome ove godine učestvuje rekordan broj od 160 devojčica, koje osim iz Srbije, dolaze i iz Gruzije, Bugarske, Hrvatske i Rusije.

Ove godine, kao jedan od trenera kampa, gostuje olimpijska šampionka iz Tokija Laura Traets iz Bugarske, koja je istakla kako je njena misija da motiviše devojčice da se bave gimnastikom i ostvaruju rezultate i da prenosi svoja iskustva.

Kamp je zvanično otvorio predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović i koji je poželeo dobrodošlicu učesnicama kampa i lep boravak u Svilajncu:

“Posebno mi je drago što vas ima u ovolikom broju i nadam se da će jednog dana neko od vas moći da se pohvali olimpijskom medaljom i velikim uspehom. Opština ne vodi računa samo o klubovima, već dosta ulaže i u sportsku infrastrukturu, kako bi deca imala gde da treniraju, a trudićemo se da još više podržavamo sve naše klubove, a naročito “Evitu” koja radi fenomenalan posao za našu decu i naš grad” – izjavio je Milanović.

Ljubov Barikina, bivša ruska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici i sada uspešni trener i Vjera Silajeva, koja je uspešni trener olimpijskog šampiona, i na ovom kampu vode projekat “Umetnost u sportu”, koji postoji skoro deset godina i kontantno se razvija:

“Ove godine imamo više učesnika, što znači da radimo dobru stvar i napredujemo. Organizacija kampa je jako dobra i devojčice su motivisane da steknu nova znanja i veštine. To je još jedan plus u mom projektu “Umetnost u sportu”, objasnila je Ljubov Barikina, bivša članica nacionalnog tima Rusije, Master Internacionalne škole sporta, čija su izuzetna dostignuća u oblasti ritmičke gimnastike povezana i sa time što ima diplome tri različite visoke škole, dve iz Nemačke i diplomu Ruskog državnog univerziteta fizičke kulture, sporta i turizma. Bila je i trener juniorskog tima Nemačke, koreograf čuvenog festivala „Alina“ , a ima i svoje nastupe i performanse širom Nemačke, Rusije i celog sveta.

Kamp traje do 10. avgusta, kada će na završnoj priredbi devojčice pokazati šta su naučile.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format