SUKOB lokalnih portala sa najorganizovanijim opozicionim odborom u Jagodini i Pomoravlju


U Jagodini već nekoliko dana traje sukob i međusobno prepucavanje između lokalnih portala i Gradskog odbora Demokratske stranke. Sukob je nastao kada su jagodinske demokrate optužile lokalne portale da su  izmislili ii preneli netačnu informaciju o navodnom reagovanju “Kluba novinara Pomoravlja”  vezano za obeležavanje 22. godišnjice od ubistva novinara Milana  Pantića. Prenosimo vam saopštenja i jedne i druge strane u celosti.

Saopšenje portala Infocentrala prenosimo u celosti:

Portal Infocentrala najoštrije osuđuje ponašanje čelnika Demokratske stranke u Jagodini koji tagretiraju medije i novinare. Čelnici ove stranke iznose niz laži zbog čega će Infocentrala podneti tužbe protiv onih koji to rade.
„Povodom saopštenja Demokratske stranke u Jagodini u kome se urednica Infocentrale, portala koji je objavio saopštenje Kluba novinara Pomoravlja kao i bilo koje drugo saopštenje medijskih organizacija, targetira i vređa, saopštavamo da ćemo protiv ove političke organizacije podneti tužbe. U saopštenju koje je na mejl Infocentrale poslao Klub novinara Pomoravlja nije bilo nijednog imena, a mi smo ga preneli onako kako su kolege napisale što je i naša zakonska obaveza.
I to je bio dovoljan razlog da lokalni političari iz Demokratske stranke krenu u napad na medije. Inače, ovo saopštenje objavili su SVI mediji u Jagodini.
Infocentrala je jedini portal u Pomoravlju koji uporno iz nedelje u nedelju izveštava o protestima „Srbija protiv nasilja“ i prati rad opozicije u Srbiji, pa i lidera Demokratske stranke. Podsećamo i da je Infocentrala u nekoliko navrata izveštavala o radu Demokratske stranke u Jagodini, kao i objavila intervju s Petrom Jovanovićem, a prenosila i obraćanje predstavnika DS iz Beograda. Uprkos tome redovno smo meta napada Demokratske stranke u Jagodini što nikako ne možemo da razumemo. Govor mržnje je neprihvatljiv za jednu stranku koja se predstavlja demokratskom. Takođe, napominjemo da Infocentrala nema obavezu da izveštava o drugim temama osim o kulturi za šta je projektom za sufinansiranje medija Grada Jagodina opredeljeno 200.000 dinara u ovoj godini. Uprkos tome, Infocentrala izveštava o svim događajima u Jagodini kao privatni portal i informiše gradjane Pomoravskog okruga o svemu što se dešava ne samo u Jagodini već i u Srbiji a sve u cilju interesa javnosti. Verujemo da Demokratska stranka tj. njena centrala u Beogradu ne zna kakvu štetu joj nanose lokalni „lideri“ targetirajući medije, dok napadaju novinare i objavljuju laži zbog čega ćemo pravdu potražiti na sudu. Verujemo da predsednik DS Zoran Lutovac ne zna kako se ponašaju predstavnici DS u unutrašnjosti jer ako zna, o kakvoj borbi protiv nasilja se onda radi?“ navodi u saopštenju Infocentrala portal.

Gradski odbor Denokratske stranke je danas reagovao, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Poštovani građani Jagodine, simpatizeri i članovi Demokratske stranke

Obaveštavamo vas da su Anita Đukić (Infocentrala) i Goran Jevremović (Central media),
kao i drugi mediji pod kontrolom režima,
obmanuli građane Jagodine tako što su preko svojih portala i medija, bez prethodne provere, preneli lažnu vest o navodnom reagovanju Kluba novinara Pomoravlja (KNP) u tekstu pod nazivom: “Nekrofilno ponašanje političara na obeležavanju 22. godišnjice od ubistva Pantića” Infocentrala, Central media i drugi mediji u Jagodini jesu režimski, zato što se skoro celokupan sadržaj ovih portala i medija svodi na veličanje Palme i SNS i zato što većinu njih finansira gradska vlast preko različitih projekata.

Ovi portali i mediji gotovo po pravilu ne objavljuju i brišu svaki komentar protiv JS i SNS!
Ovakvi mediji su Pink i Hepi Jagodine.
Umesto što skreće pažnju na sebe glumeći žrtvu Demokratske stranke i baveći se zamenom teza i manipulacijama,
ZAHTEVAMO
od vlasnika ovih portala i medija, koji su preneli lažnu vest da pokažu sporni zapisnik, na koji se pozivaju, sa sednice KNP od 11. juna.
Interes DS i javnosti jeste da zna ko je, gde i zbog čega sazvao navodnu sednicu.

To se naravno neće dogoditi zato što sednice i reagovanja KNP nije ni bilo!
DAKLE SLAGALI SU JAVNOST!
i sada kada su uhvaćeni u prevari pozivaju se na targetiranje, omalovažavanje, lični animozitet i druge besmislice. Pozivaju se na to kako objavljuju o protestima i kako učestvuju na njima, kako opozicija nema medijski prostor… Jedino je tačno da opozicija, tačnije DS, nema medijski prostor, naročito nema na ova dva portala, o drugim medijima ne želimo ni da pričamo, zato što je glavni i odgovorni urednik svih medija u Jagodini-jedan čovek, koji je vlasnik ovog grada!
Reagovanje u ime KNP je samovoljno uradio Palmin novinar, zloupotrebivši tako sve novinare ovog udruženja za političke svrhe svog gazde, a onda je saopštenje dao na objavu svim portalima i medijima koji to pod pritiskom moraju da objave iako znaju da sednice KNP nije bilo zato što su i oni članovi tog kluba!
Mnogi novinari su nas zvali i sami rekli da je u pitanju pritisak da se ova lažna vest pusti u javnost!

Poštovani građani Jagodine,
znamo da sve znate, kao što znate da o ovome ne sme da se priča, hvala vam na podršci koju nam svakodnevno
šaljete zbog hrabrosti da se kaže istina!
Što se gospođe Anite tiče, samozvane novinarke, koja je željna medijske pažnje i samoreklamerstva, kako bi se što bolje infiltrirala na primer u Kreni-promeni, poručujemo joj da nije dovoljno da otvorite portal da biste postali novinar.
Takođe molimo gospođu Đukić da nas ostavi na miru da radimo svoj posao, a ne da svakodnevno zove i uznemirava funkcionere DS i da se žali na rukovodstvo DS u Jagodini. Demokratska stranka u Jagodini, najbolje zna situaciju u našem gradu i imamo potpunu slobodu da reagujemo na svaku negativnost u Jagodini.
Ona je od gospodina Petra Jovanovića tražila novac za objavljivanje stavova Demokratske stranke, ali pod uslovom da ne pišemo kritički o Palmi! Zato nije ni došlo do saradnje. I ovo prenemaganje i pokušaj stvaranja targetiranja novinara je zapravo Palmin projekat, zato što je DS jedina opoziciona stranka koja ima kritički stav o koalicionoj vlasti JS i SNS.
DS poštuje novinare i nikada nije bila u sukobu sa novinarima, ali istina mora da se predoči javnosti, zato što je to zadatak opozicije, odnosno DS.
Nikada nećete videti na ova dva portala, kao ni u jednom jagodinskom mediju kritički stav prema JS, Palmi, Nikoli i SNS, SPS, kao što ni jedan medij u Jagodini neće objaviti kritički stav DS prema vlasti i tu je kraj svake priče o medijima u Jagodini!
Zato smo zahvalni medijima kao što su N1, Danas i Nova S,
koji imaju sluha da prenesu aktuelne teme koje pokreće DS Jadodina.
DS ne targetira novinare, već, poltrone vlasti i one koji brišu ili ne objavljuju komentare građana kada ukazuju na loše pojave u gradu i to ćemo činiti do pobede!

Gospodo iz Infocentrale, Central media i drugih medija bliskih režimu, šta je sa putnim troškovima radnika Standarda,
šta je sa besmislenim turističkim putovanjima, šta je sa zelenim površinama oko stadiona, šta je sa partijskim zapošljavanjima, šta je sa katostrofalnom organizacijom oko pomoći ljudima u poplavljenim selima, šta je sa drugim aferama ove vlasti,
naravno toga nema na vašim portalima i medijima, ali izveštaja iz Paralije, Hanjotija, Hurgade… ima u serijama.

DS podržava Infocentralu, kao i druge medije koji su se pronašli u našim tekstovima, koji prete da će da nas tuže, da to urade što pre, kao i da se ovaj Palmin glasnogovornik, što neovlašćeno šalje dopise u ime KNP, što pre obrati međunarodnim organizacijama, jer za razliku od režimskih medija, sud i te međunarodne organizacije će želeti da čuju i drugu stranu, što je naš interes!
Naš interes je da javnost pogleda sadržaje vaših medija i portala kako bi se i sami uverili
kako jedino pišete o JS, SNS i SPS, a da se opozicioni rad ignoriše, a onda bi da vas štite udruženja, od čega!? Ali to je vaše pravo, baš kao što je naše pravo i obaveza da ukazujemo na loše pojave u društvu.
Biće vrlo interesantno saznati kako se, npr. ovi portali finanairaju, kao i to ko je zapravo uzurpirao i zloupotrebio KNP.

Naglašavate da je Petar Jovanović ostao bez posla, ali ne navodite da je razlog za to kritički stav prema ministarki nekulture Maji Gojković i njenoj bahatoj direktorki Muzeja Ivani Bašičević iz Novog Sada, zbog čega ih je gospodin Jovanović tužio. Informacija mora da bude potpuna kako se ne bi stekao pogrešan utisak.

Sasvim na kraju izjavljujemo da nećemo povući tekst koji ogoljuje medijsku hobotnicu ovog grada i razotkriva sistem vlasti, da se preko svojih megafona obračunava sa DS.
Nije nam potrebna nikakva usluga i pomoć portala i medija koji imaju neprijateljski stav prema DS u korist vlasti i koji svakodnevno do kiča i neukusa veličaju JS i SNS. Ne trebaju nam medijski preletači.
Sve dok su Infocentrala, Central media i Palma plus protiv DS, mi smo na dobrom putu.!” navodi se u saopštenju jagodinskih demokrata.

FOTO: FB/DS Jagodina

Treba naglasiti da je Gradski odbor Demokratske stranke najorganizovanija i najbrojnija politička grupacija u Pomoravskom okrugu, i da su jedini transparentni u svom političkom delovanju i uvek otvoreni za novinare za razliku od funkcionera opštinskog odbora paraćinskih demokrata koji se nikad nisu izjasnili ni po jednom pitanju vezanom za lokalnu zajednicu.

Portal Infocentrala je najavio tužbu protiv Demokratske stranke. Interesanrno je da je i prredsednik IO DS Saša Paunović u više navrata targetirao lokalne medije i urednike pojedinih paraćinskih portala iako ti mediji nikad nisu prekršili ni jedan propisani kodeks novinara. Portal035 će i dalje nastaviti objektivno i nepristrasno da izveštava o ovoj temi.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format